Umrla druga osoba u Istri, i to u Puli, a ima još 49 slučajeva zaraze u Hrvatskoj

TISKOVNA KONFERENCIJA NACIONALNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
Na popodnevnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar Vili Beroš je rekao da od jutros ima novih 49 oboljelih, što sada iznosi 635 zaraženih osoba u Hrvatskoj. Preminula je i četvrta osoba i to u Puli, gdje je preminula ženska osoba od 92 godine.

"Imamo 49 novih slučajeva, preminula je još jedna osoba, to je četvrta žrtva od početka epidemije. Testirali smo 4938 bolesnika. Nažalost, preminulih je četvero. Noćas je preminula jedna bolesnica u Puli. Na respiratoru je 19 bolesnika, a otpuštenih i oporavljenih je 45."- kazao je ministar Vili Beroš.

Krunoslav Capak je objasnio jučerašnje onečišćenje zraka u Zagrebu:

"Radi se o lebdećim česticama, to su sitne čestice prašine koje ulaze u pluća i mogu ući i u krvotok. One oštećuju i izazivaju akutne, kronične respiratorne probleme. Nakon velike studije WHO-a dokazano je da uzrokuju kardiovaskularno oštećenje. Ovo onečišćenje nema veze s Hrvatskom, nije došlo iz Hrvatske, ono je došlo kod nas i širi se dalje na zapad. Jučerašnja situacija bila je kritična, danas je bolja. Ne preporučujem nikome da ide van dok te čestice ne budu odnesene dalje na zapad", kazao je Capak.

Ministar Božinović kazao je da je poduzet cijeli niz mjera, a ukoliko budemo uspješni i dosljedni u provedbi svih mjera, lakše ćemo se nositi sa situacijom.

"Donijeli smo mjere o otvaranju specijaliziranih trgovina na tržnicama. Ne razmišljamo o novim mjerama". - rekao je ministar Davor Božinović.

Alemka Markotić je rekla da je trenutno 20 bolesnika na respiratoru, dok je ukupno 45 izliječenih. Jedna osoba na respiratoru je u kritičnom stanju.

(rex)

Facebook komentari