Uljanikovi radnici štrajkaju na radnim mjestima

BORIS CEROVAC: VOLIO BI VIDJETI MINISTRA HORVATA NA MJESTU RADNIKA
Uljanikovci su se danas samoinicijativno okupili pred upravnom zgradom Uljanik grupe, a potom i kod polarnog kruzera koji se gradi za australskog naručitelja, pri čemu su poručili kako se štrajk odnosi i na kooperante.

"Nažalost nema nikakvih novosti. Nema izlaza na ulice, a radnici štrajkaju u svojim radionicama i na radnim mjestima", rekao je povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko.

Radnici za sada neće izlaziti na ulice jer i sami smatraju da im bilo kakva aktivnost izvan brodogradilišta neće pomoći u rješavanju njihovih problema.

Kako stoje u zadnjim informacijama, uskoro bi u Uljanik treboa stići i brodovlasnik Scenic grupe Glen Moroney za kojeg Uljanikovci grade luksuzni polarni kruzer, a on je u razgovoru s članovima uprave Uljanika izrazio nezadovoljstvo zbog nove obustave rada na brodu zbog čega je vrlo blizu odluke da raskine poslovnu suradnju s Uljanikom te polarni kruzer odvuče iz Pule i dovrši ga u nekom drugom brodogradilištu.

S druge strane ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je da se problem Uljanika neće riješiti štrajkom te da bez relevantnog strateškog partnera koji financijski može pratiti restrukturiranje, restrukturiranja neće ni biti.

Na njegovu izjavu reagirao je predsjednik štrajkaškog odbora Boris Cerovac izjavivši da bi on volio vidjeti njega na mjestu radnika, da nema plaće tri mjeseca, da nema za rate kredita, račune, za djecu, da li bi i onda mislio da štrajk nema svrhe.

(rex)

Facebook komentari