Ulična rasprava o volontiranju

ODRŽAVA RASPRAVA POVODOM MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA 5. PROSINCA
"Za mene, volontiranje je sudjelovanje u kreiranju boljeg svijeta."
"Za mene, volontiranje je hrabrost."
"Za mene, volontiranje je pametno trošenje vremena i bogaćenje osobe. Volontiranje otvara vidike."
"Za mene, volontiranje je izdvajanje mog slobodnog vremena kako bih izmamila osmijeh na lica ljudi i pomogla osobama kojima je pomoć potrebna."

Citati su to osoba koji su sudjelovali u uličnoj raspravi o volontiranju i online anketi koja je prethodila samoj raspravi. Ove godine, vrijedni volonteri i volonterke iz Kluba mladih volontera/ki su održali su uličnu raspravu na temu “Za mene, volontiranje je…”, koju su sami pripremili i organizirali. Održala se na sam dan obilježavanja, u srijedu, 5. prosinca od 9 do 12 sati u Flanatičkoj ulici u Puli.

Na uličnoj raspravi sudjelovalo je 10 volontera/ki koji su poticali prolaznike/ce na raspravu o tome što njima predstavlja volontiranje, jesu li ikada volontirali i gdje, te, kao znak obilježavanja ovog važnog dana, dijelili su i privjeske s inspirirajućim citatima, koje su sami osmislili i izradili, te kekse koje su napravili učenici/ce Škole za odgoj i obrazovanje Pula.

Cilj ovog događaja bio je obilježiti i proslaviti Međunarodni dan volontera/ki na način da se aktivno uključe i građani/ke - prolaznici/ce te da daju svoje mišljenje, ideju i osjećaj što za njih znači i što im predstavlja volontiranje. Iz Volonterskog centra Istra u kažu: "Pozivanjem prolaznika/ca da daju svoje mišljenje, nadamo se da smo barem malo osvijestili ljude o vrijednostima volontiranja te smo proslavili važnost volontera/ki u izgrađivanju zajednice i naglasili važnost obilježavanja Međunarodnog dana volontera/ki, koji se u svijetu obilježava još od 1985. godine., kada ga je proglasila opća skupština Ujedinjenih naroda". Klub mladih volontera/ki će i dalje nastaviti sa svojim aktivnostima, koje uvijek možete pratiti na društvenim mrežama Volonterskog centra Istra i Udruge ZUM.

"Ovim putem Volonterski centar Istra od srca svim volonterima i volonterkama čestita Međunarodni dan volontera/ki i zahvaljujemo im na njihovom doprinosu jer "Volontiranje je doprinos društvu i ispunjavanje sebe i drugih.", kažu iz Volonterskog centra.

(REx)

Facebook komentari