Ukradena četiri bicikla

POLICIJA TRAGA ZA KRADLJIVCIMA
Pulska je policija jučer zaprimila četiri prijave o krađama bicikla na području Premanture i Barbarige.

U Ulici Krše u Permanturi, nepoznati počinitelj je u noći s 8. na 9. srpnja, iz neograđenog dvorišta, otuđio dva bicikla, čime je 51-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više tisuća kuna.
U istoj ulici počinitelj je slijedeće noći, također iz dvorišta, otuđio bicikl u vlasništvu 42-godišnje Poljske državljanke, čime ju je oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Jučer u poslijepodnevnim satima, nepoznati počinitelj je nedaleko uvale Radovica na području Premanture otuđio bicikl koji je bio vezan za drvo, čime je 38-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Na području Barbarige, nepoznati počinitelj je 3. srpnja, s nosača automobila koji je bio parkiran uz cestu, otuđio bicikl i time oštetio 48-godišnjeg slovenskog državljanina za više tisuća kuna.

Policijski službenici tragaju za počiniteljima, a Policijska uprava istarska savjetuje građane kako spriječiti da postanu žrtvom krađe bicikla, a u slučaju da do toga ipak dođe, kako olakšati policiji traganje za počiniteljem:
- fotografirajte svoj bicikl,
- fotografirajte ili zapišite tvornički broj bicikla, broj okvira ili neke druge uočljive karakteristike po kojima će se bicikl u slučaju krađe moći lakše identificirati i pronaći,
- uvijek držite bicikl zaključan  za čvrsti metalni predmet ili pod nadzorom,
- nikada nemojte bicikl zaključavati za kotač, a ako je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu,
- nemojte štedjeti na sigurnosti, bicikl zaključajte s dvije sajle,
- u kampovima bicikl ostavite na predviđenom i osiguranom mjestu ukoliko postoji, odnosno u blizini recepcije, gdje se uglavnom nalaze zaštitari ili djelatnici kampa,
- na plažama bicikl ostavite na mjestu, gdje će  biti pod vašim nadzorom ili nadzorom poznate osobe,
- na ulicama, bez obzira što bicikli ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe,
- u dvorištima i stambenim zgradama, bicikl držite zaključan po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena.

(Rex)

Facebook komentari