Uklanjanje korova na javnim površinama provodi se kontinuirano, sukladno epidemiološkoj situaciji

DONOSIMO ODGOVOR NA UPIT NAŠEG ČITATELJA
Nakon što je u redakciju Regional Expressa pristigla pritužba čitatelja kako je na javnim površinama, prometnicama i nogostupima zarasla trava, uz što nam je priložio i nekoliko fotografija, upitali smo Herculaneu Pula jesu li oni nadležni za uklanjanje korova, te hoće li i kada poduzeti radnje u smislu održavanja javnih površina.

Iz Herculanee su potvrdno odgovorili kako je to njihov dio posla te zašto su morali pričekati s radovima:

„Uklanjanje korova na javnim površinama dio je aktivnosti djelatnosti Čistoće Pula Herculanee i iste se provode kontinuirano s time da je ove godine sva organizaciju posla prvenstveno prilagođena epidemiološkoj situaciji prilikom koje je intenzitet aktivnosti i resursa značajnije usmjeren na pranje i dezinficiranje gradskih zona. No usprkos navedenome, kao što smo uvodno istaknuli, aktivnosti uklanjanja korova se izvode i iz priloženih fotografija evidentno je da se radi o području grada koje je do sada bilo detaljno tretirano tri puta herbicidom. Da bi rezultat bio vidljiv potrebno je desetak dana da se korov u potpunosti posuši te potom odstrani što je prisutno i u ovom slučaju budući je neposredno područje tretirano.

U posljednjih desetak dana tretirano je i kompletno područje Verude, S – krivina, Stube Jurine i Franine, igralište iza Pionirskog doma i Tartinijeva ulica, Gladijatorska i stepenice Scaleta, Partizanski put (dio ispod mosta i do pizzerie Tivoli) i dr.
Neki dijelove grada rješavaju se košnjom trimerom gdje okolnosti dozvoljavaju kao npr. Mutilska ulica, parkiralište Karolina, parkiralište u Dobrićevoj ulici gdje su učinci puno brže vidljiviji.

Bez obzira na vremenske prilike koje doprinose rastu korova i specifične situacije u kojoj se svi nalazimo, Pula Herculanea će uložiti maksimalne napore u daljnje aktivnosti tretiranja korova na javnim površinama.“

(Rex/foto čitatelj)

Facebook komentari