Ugradnja rešetki između parkirališnog prostora na Trga kralja Tomislava

DIO REŠETKI JE POSTAVLJEN, RADOVI BI TREBALI BITI GOTOVI POČETKOM TJEDNA
Kao što je bilo najavljeno, Grad Pula krenuo je dodatno će urediti postojeće stanje prometa u mirovanju na Trgu kralja Tomislava postavom opreme koja će onemogućiti da vozila upadnu u kanale koji se nalaze između parkirališnog prostora. Osiguralo se to ugradnjom protukliznih trakastih rešetki za kanale, a s radovima su započeli u ponedjeljak 28. listopada 2019. godine u ranim jutarnjim satima.

Osim što će osigurati da vozila i/ili pješaci ne upadnu u kanal, ovo rješenje i dalje će zadržati retencijske funkcije kanala za odvodnju. Vrijednost opreme koja će se ugraditi iznosi 95 tisuća kuna bez PDV-a, a radovi se planiraju okončati u roku od tjedan dana, a do sada je postavljen jedan dio rešetki.  
 
Ovom se dodatnom uređenju predmetne zone parkirališta na Trgu kralja Tomislava pristupa zbog više upada vozila u kanal, iako su "stoperi" (oprema kojom se standardno reguliraju parkirališna mjesta) postavljeni na pozicijama koje kod pravilnog parkiranja blokiraju kotače od nastavka vožnje prema kanalu te kao takvi naznačuju granicu parkiranja.

I ovim putem mole se građani za strpljenje i razumijevanje za vrijeme odvijanja radova, te se apelira na njih da ne parkiraju u zoni radova, odnosno na vrijeme izmaknu svoja vozila kako bi se radovi mogli nesmetano odvijati i okončati u planiranom roku.

(rex/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari