Učenici Turističko-ugostiteljske škole A.Štifanića na državnim natjecanjima iz stranih jezika

VRIJEDAN RAD I UČENJE NAGRAĐENI ODLIČNIM REZULTATIMA!
Ove su godine Školu na državnim natjecanjima u poznavanju stranih jezika predstavljali Igor Jurakić (engleski jezik) te Rendy Radin i Natalia Orzan (talijanski jezik).
Državno natjecanje u poznavanju engleskoga jezika održalo se od 11. do 13. travnja u Srednjoj školi Hrvatski kralj Zvonimir na Krku. Školu je predstavljao učenik 2. HTT razreda Igor Jurakić nakon što je na županijskom natjecanju bio najbolji u kategoriji strukovnih škola. Zadovoljan je osvojenim 7. mjestom budući da je samo natjecanje bilo vrlo zahtjevno i okupilo je najbolje učenike u državi u poznavanju engleskoga jezika.

„Savjetovao bih svim budućim natjecateljima da se svakako dobro pripreme, da pažljivo prouče pravila i poštuju ih jer se vrlo lako gube dragocjeni bodovi na ovakvim natjecanjima. Samo natjecanje se provodilo u 3 dijela: pisanje eseja na temu Elektroničke ili tiskane knjige, pisanog testa i usmenog dijela na kojem sam izvlačio pitanja pred komisijom na koja sam trebao opširno odgovoriti i pokazati svoje snalaženje i elokventnost na engleskom jeziku.“
Igora je na natjecanju pratila prof. Andrea Ožanić, a mentorica mu je bila prof. Tatjana Gulić Pisarević.

Državno natjecanje u poznavanju talijanskoga jezika održalo se u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Topuskom od 21. do 23. travnja i među 40 najboljih učenika u Hrvatskoj mjesto su našli i Rendy Radin, 4. HTT i Natalia Orzan, 3. HTT. Mentorice su im bile Daniela Delmoro i Daisy Ghersinich Fiškuš. Rendy je osvojio izvrsno 2. mjesto u kategoriji gimnazije i izravan upis na Agronomski fakultet u Zagrebu, a Natalia izvrsno 4. mjesto u kategoriji strukovnih škola.

Tijekom natjecanja učenici su trebali napisati esej na zadanu temu, riješiti test provjere talijanske gramatike, slušati s razumijevanjem snimku na CD, čitati s razumijevanjem novinski članak i pripremiti Power Point prezentaciju na unaprijed zadanu temu te je predstaviti nego samo pred članovima komisije, već i pred svim mentorima i učenicima koji su također sudjelovali u ocjenjivanju.

Čestitamo! (REX)

Facebook komentari