Učenici darivali božićne jaslice korisnicima doma Vila Maria

RADI SE O UČENICIMA OŠ TONE PERUŠKO KOJI TO VEĆ TRADICIONALNO RADE SVAKE GODINE
Učenici OŠ Tone Peruška, već tradicionalno, darivali su i ove godine božićne jaslice korisnicima doma Vila Maria u Puli, gdje ih je ravnateljica Vesna Sperath zajedno sa svojim kolegicama i kolegama lijepo ugostila i počastila. Župnik iz župe sv. Ivana Krstitelja iz Pule fra Đuro Hontić blagoslovio je jaslice te su se svi zajedno pomolili i zapjevali. Naime, učenici koji pohađaju tehničku grupu koju vodi učiteljica tehničke kulture Natalia Carraro, svake godine u 1. polugodištu izrađuju božićne jaslice koje desetak dana budu izložene ispod bora u hodniku škole, a zatim ih poklanjaju.

Ove godine su okitili bor u školi sa preko 50 raznih figurica od gipsa (anđeli, roboti, svijeće, ...) koje je izradio učenik 8.a razreda Nikola Zubonja.

Advent su obilježavali tako što su učenici 8.a razreda napravili adventski vijenac oko bunara u zajedničkom dvorištu škole i učeničkog doma, na način da su svaki petak "palili" svijeću za koju su sami izrezali i napravili "vatru" od šper ploče.

Vrijedni učenici su: Lucija Peršić, Frančeska Gojani, Karla Svetić, Anamarija Moslavac, Dominik Vrbanec Strgar i Nikola Zubonja.

(REX)

Facebook komentari