Udruga za celijakiju bila je domaćin radionice u Rojcu

OVAKVE RADIONICE I PREDAVANJA USKORO ĆE POSTATI REDOVNA
U subotu 26.11.2016. u pulskom Rojcu okupilo se tridesetak ljubitelja zdrave hrane, ukusne hrane, novih ideja i recepata, novih knjiga i ugađanja nepcima uz zadovoljstvo kušanja visokonutritivnih zalogaja.

Udruga za celijakiju bila je domaćin radionice i predstavljanja knjige „Darovi prirode“ autorice Slavice Čulić - kuharice, spisateljice, zaljubljenice u prirodu i njezine darove.

U potpuno opuštenom i neformalnom ozračju, svi prisutni su sa zanimanjem poslušali kratka Slavičina izlaganja o pojedinim jelima, otkud joj dolaze ideje za maštovite i nove obroke, što sve kriju njene knjige koje nemaju samo recepte. Izlaganja su se elegantno izmjenjivala s nastajanjem u živo toplih pogačica i namaza, s degustacijom finih kolača od buče i aromatičnih napitaka od bilja. Publika u stolicama ubrzo je postala srdačna grupa ljudi natisnutih oko kuhinjske jedinice koji su sve htjeli vidjeti, kušati, omirisati i doznati.

Razmijenili su se recepti, kupile Slavičine knjige uz njenu posvetu budućim čitačima, a i dogovorili daljnji kontakti jer Slavica svaki dan kuha izvrsna, ukusna i zdrava jela u restoranu „Mini mini“ u roza zgradi.

Tijekom druženja bilo je govora i o zdravoj prehrani kao temelju borbe protiv bolesti, očuvanju zdravlja te vraćanju imuniteta, pa su najavljena i daljnja predavanja o toj zanimljivoj temi. Sljedeće zbivanje možemo očekivati u siječnju, a predavač će biti nutricionistički terapeut.

Udruga za celijakiju postat će redovan domaćin takvim osebujnim predavanjima, a najave i informacije moći ćete naći na portalima, u dućanima zdrave hrane te na stranici udruge https://hr-hr.facebook.com/celijakija.istra/.
(Rex)

Facebook komentari