Udruga Visoki jablani u polufinalu Europskog natjecanja za društvenu inovaciju

UDRUGA IZ ROVINJSKOG SELA NATJEČE SE S PROJEKTOM RePlast 3D
Udruga Visoki jablani ušla je u polufinale Europskog natjecanja za društvenu inovaciju 2019 s projektom RePlast 3D.

Izabrani su među 30 polufinalista iz 19 zemalja, od čak 543 prijave iz svih 28 zemalja članica EU i zemalja sudionica programa Obzor 2020 (Horizon 2020). Republika Hrvatska ove godine ima troje polufinalista.

Europsko natjecanje za društvene inovacije podržava projekte koji predlažu inovativna rješenja za različite društvene izazove i stvara mrežu „radikalnih“ inovatora koji oblikuju društvo na bolje.

Ovogodišnje natjecanje usmjereno je na izazov plastičnog otpada.

"Projektom RePlast 3D stvaramo preduvjete za pokretanje društvenog poslovanja u području sekundarnog zbrinjavanja (reciklaže) plastičnog otpada te razvoj inovativnih i kvalitetnih proizvoda u 3D printu", kažu iz udruge.

Udruga za rehabilitaciju i edukaciju Visoki jablani iz Rovinskog sela želi doprinijeti rješavanju dva najveća društvena izazova: očuvanja okoliša te velike i dugotrajne nezaposlenosti teže zapošljivih društvenih skupina.

Natjecanje podržava ideje i projekte u ranoj fazi razvoja. Od 2013. godine, dodijeljene su novčane nagrade za 21 projekt socijalnih inovacija i osigurana obuka nekoliko generacija inovatora iz cijele EU i zemalja Obzor 2020. godine. Ovogodišnje natjecanje je bilo otvoreno za društvene inovatore, poduzetnike, studente, dizajnere, tvrtke i sve ostale koji su željeli pomoći u rješavanju izazova plastičnog otpada.

(REx)

Facebook komentari