Udruga invalida rada Istre primila vrijednu donaciju

AUSTRIJSKI CARITAS IZ BEČA DONIRAO ROBE VRIJEDNE 25 000 EURA
Vrlo vrijedna donacija austrijskog Caritasa iz Beča pristigla je na Verudu u Puli, u prostore Udruge invalida rada u Tomasinijevoj ulici.

Predsjednik udruge, Boris Jurevini, obavijestio je javnost, kako se radi o donaciji vrijednoj oko 25 000 eura. U Pulu je iz Beča i ove godine, već po treći puta zaredom, stigao pun kombi električnih kreveta, antidekubitalnih madraca, stolica za tetraplegičare, pelena za odrasle osobe, kvadripodijuma, stolica za vršenje nužde, štaka, lijekova. Riječ je o prevrijednim pomagalima za osobe smanjene pokretljivosti i teže bolesnike koji koriste i pomoć osobnih asistenata.

Boris Jurevini veli nam da je donacija uvelike zasluga i medicinske sestre Nade Pajić, porijeklom iz Šibenika, a koja radi u Beču, te se brine da ovakve donacije dolaze u prave ruke. Osim Udruge invalide rada u Puli, takva donacija stiže jednom godišnje još jednoj udruzi iz Zagreba, jer su donatori prepoznali njihov kvalitetan i pošten rad.

Inače, Udruga invalida rada Istre, u kojoj postoji i posudionica ortopedskih pomagala - koja je nadopunjena i ovom vrijednom donacijom, okuplja 1100 članova, od kojih 400 vrlo aktivnih. U udruzi će sada, u razgovorima sa Domom Alfredo Štiglić, te ostalim ustanovama u Puli, raspodijeliti donaciju na najbolji mogući način, zaključuje Jurevini.

(J. Vitasović)

Facebook komentari