Udruga cerebralne paralize organizira ‘Zimski kamp’

OD 26. DO 30. PROSINCA
Udruga cerebralne paralize Istarske županije (UCPIŽ) i ove godine organizira ''Zimski kamp Rojc'' od 26. do 30. prosinca 2019. za tridesetak sudionika.

To je tradicionalni projekt kojim udruga završava godinu petodnevnim događajem osoba s cerebralnom paralizom te volontera srednjoškolaca i studenata 11.00-18.00 sati.

Stručno vođene kreativne radionice nezaobilazan su dio kampa: glazbene radionice vodi dugogodišnja volonterka UCPIŽ i članica „Čarobne frule“ Roberta Stevanović, radionicu sinhronizacije crtića budući spiker Dominik Janović, za likovni dio zadužen je Valent Hrvatin.

Dnevno druženje završava projekcijom filmova u 16.00 sati na koje su pozvani svi zainteresirani. „Tko pjeva zlo ne misli“ moto je ovogodišnjeg kampa i prvi film na programu, a slijede animirani filmovi:

27.12. „Robinskon Crusoe“

28.12. „Profesor Balthazar“

29.12. „Snježno kraljevstvo“

Projekcije filmova omogućila je JU Pula film festival, odnosno Kino Valli u kojem do sredine siječnja traje izložba likovnih radova članova Udruge.

Ovaj, ali i niz drugih projekata Udruge, mladim ljudima pruža nezaboravno iskustvo volontiranja koje je iznimno važno. Većina volontera navodi kako im to iskustvo znači veliku pozitivnu promjenu u životu. Sve što je potrebno jest samo malo dobre volje i vremena, a vedar duh, kao i uvijek, čini čuda.

Svi članovi i volonteri Udruge cerebralne paralize Istarske županije žele vam sretnu 2020. godinu! Dobro nam došli!

(Rex/foto arhiva)

Facebook komentari