Učenici OŠ Stoja posjetili policijsku postaju

ZA USPOMENU DOBILI OTISAK PAPILARNIH LINIJA
Policijsku postaju Pula-Pola ovih su dana posjetili učenici još jedne pulske osnovne škole. Danas i u četvrtak, 28. travnja, učenici osnovne škole ''Stoja'' posjetili su pulske policajce i saznali što to znači biti policijski službenik te koje sve poslove obavlja policija. Učenicima su srdačnu dobrodošlicu zaželjeli načelnica policijske postaje Tatjana Božac-Maksić, policijska službenica za prevencijuTatjana Žderić te kontakt policajci Igor Čičak i Kristijan Grgorović, koji su ih proveli kroz rad policijske postaje.

Djeca su razgledala dežurstvo policijske postaje i prostorije za zadržavanje te su i sami, uz pomoć tetra veze, mogli isprobati kako funkcionira komunikacija između operativnog dežurstva i policijskih službenika na terenu. Mališani su pokazali zavidno znanje pa su tako znali koji broj treba nazvati ukoliko im treba pomoć policije, ali i koje sve poslove obavljaju policijski službenici. Potom je uslijedilo upoznavanje s radom kriminalističke tehnike te su im policijski službenici Službe za očevide i kriminalističku tehniku Danijel Jeličić i Zoran Čop pokazao kako se otkrivaju otisci papilarnih linija i tragovi uz pomoć UV svjetla. Djeca su i sama mogla isprobati kako se uz pomoć praška otkrivaju otisci prstiju i dlanova, potom je njihov interes preuzeo kontakt policajac Grgorović, koji im je prezentirao opremu koju policija koristi u svom svakodnevnom poslu, pri čemu je najveći interes mališana izazvalo isprobavanje lisica.

Nakon razgledavanja zgrade policije, policijski službenici su djeci pokazali i službena vozila. Djecu su osobito razveselile bljeskalice i zvučna sirena na motociklu, a nisu propustili ni sjesti na službeni motocikl i slikati se za uspomenu.

Na kraju posjeta, učenici i njihove učiteljice zahvalili su načelnici policijske postaje i policijskim službenicima što su ih ugostili i prezentirali im rad policije, a za uspomenu na današnji posjet, mali gosti dobili su vlastiti otisak papilarnih linija i zajedničke fotografije s djelatnicima policije.
(Rex)

Facebook komentari