Ubijen pas u Šijanskoj šumi - policijski izvještaj

POČINITELJ SE SAM PRIJAVIO POLICIJI, PRIJAVIVŠI NAPAD STAFORDA NA NJEGOVOG KOKERA
Subotnja šetnja s kućnim ljubimcem pretvorila se u pravu noćnu moru za jednu našu čitateljicu. Tijekom šetnje psa američkog staforda inače vrlo blage naravi, čitateljica je u grmlju primijetila kako čuče jedan mladić i djevojka. Čak se povodom te scene i našalila s prijateljicom koja je bila s njom u šetnji da „još uvijek nije sezona gljiva“.

Pas Koko kako se zvao stradali kućni ljubimac u jednom trenutku je potrčao u smjeru mladića i djevojke pozdraviti ih, nakon što je podigao svog psa i krenuo rukom prema Koku mladić je zamahnuo rukom. Tek kada se približio vlasnici ona je shvatila što se dogodilo. Pas je prebačen u veterinarsku stanicu gdje je nakon pružene pomoći ipak uslijed ubodnih rana uginuo. Počinitelj se sam prijavio u policijsku postaju a u nastavku donosimo policijski izvještaj:

''U nedjelju, 10. veljače 27-godišnji muškarac prijavio je pulskoj policiji da ga je dan ranije oko 15,30, u Šijanskoj šumi u Puli, dok se šetao s djevojkom i psom pasmine Koker napao pas pasmine Staford koji je do njih dotrčao bez povodca. Kako bi spriječio daljnji napad na svog psa i sebe samoga, ozlijedio ga je džepnim nožem.

Isti dan pulskoj je policiji prijavu podnijela i 41-godišnja vlasnica psa obzirom je Staford od zadobivenih ozljeda uginuo.

Policijski službenici na mjestu događaja obavili su očevid, prikupili obavijesti od svjedoka događaja, te zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja proveli kriminalističko istraživanje. O svemu utvrđenom bit će dostavljeno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.''

(REX)

Facebook komentari