U Zagrebu održana prva “tradicionalna” Noć idi(j)ota

ISTARSKA FEŠTA ZA PROBRANE 
U zagrebačkom klubu Jabuka u petak se održala prva manifestacija "Noć Idi(j)ota" koja bi po mišljenju organizatora trebala postati tradicionalna noć proslave uspostave prve poznate Idi(j)otske lože na Balkanu. Prva manifestacija "Noć Idi(j)ota" ponudila je izložbu omota KUD Idijota, promociju knjige Nenada Marjanovića dr. Frica "Život s Idi(j)otima" i na kraju koncert Starih pizda. 
 
Gosti ove zabavno-kulturno-edukativne manifestacije bili su sami Nenad Marjanović dr. Fric, veliki meštar i autor knjige "Život s Idi(j)otima", Diego Bosusco-Ptica zviždač, autor i dizajner većine omota Idi(j)otskih loža i ansambl Stare pizde koji je interpretirao barockne obrade nekih poznatih pjesama iz vremena inicijacije KUD Idi(j)ota u najozbiljniju punk ložionu na Balkanu. Grupa na koju se lože svi odsvirala je fenomenalan nastup pa su čak i najveći protivnici cover bendova kapitulirali. 

STP ili Stare pizde sviraju iz gušta i bez love, a Jabuka je opet bila krcata. Pulska veza je i ovaj put napravila feštu za pamćenje. "Pa gledajte, postoje noći ovoga ili noći onoga, a ovo je noć svih onih koji slušaju pulski rock, a naravno da su tu KUD Idijoti bili glavni nositelji" rekao je jedan od posjetitelja Noći Idi(j)ota. Dan ranije u kafiću Norris u Dugavama održana je storytelling večer u programu Krune Lokotara "Spikigin" na kojoj je "briljirao" Nenad Marjanović dr. Fric. Noć Idi(j)ota ide dalje... 

Za zabavu nakon svirke se pobrinuo dvojac Predrag Ličina PeDJa i Andrej Korovljev GeDJa, DJ Milena te DJ Alek. Ludilo je trajalo do ranih jutarnjih sati.

(REX)

Facebook komentari