U Vodnjanu započela manifestacija ‘Dan ulja i vina’

CJELODNEVNI GASTRO-GLAZBENO-EDUKATIVNO-ZABAVNI UŽITAK
Danas se u Vodnjanu održava tradicionalna manifestacija 'Dan ulja i vina' gdje su svi dobrodošli na degustacije, prezentacije i edukacije na temu maslinovih ulja i vina.

Manifestacija proizašla iz smotre maslinovih ulja i smotre vina, spojila se u jednu jedinstvenu posljednje tri godine. Na ovogodišnjoj manifestaciji ističu se izuzetni rezultati maslinara te su svi pristigli uzorci ušli u kategoriju ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Uzorci vina koja su prijavljena na ocjenjivanje obuhvaćaju područje južne Istre te su također vrlo dobre kvalitete.

Kvaliteta maslinovih ulja i vina iz godine u godinu sve je bolja te je održavanje manifestacija koje okupljaju proizvođače itekako važna jer donosi vidljive i mjerljive rezultate.

Od 17 do 19 sati održat će se stručna predavanja. S početkom u 17 sati dr.sc. Karolina Brkić Bubola govorit će na temu "Dorade i čuvanja djevičanskih maslinovih ulja", a u 17.45 Franko Raguž, dipl.ing.agr. i Matteo Moscarda predstavit će temu "Suvremeni trendovi proizvodnje Vin de Rosa". Nakon ovog predavanja uslijedit će degustacija Vin de Rosa.

Dodjela medalja i priznanja počinje u 19.30 sati u Zajednici Talijana Vodnjana na Narodnom trgu 4 gdje se održavaju i predavanja te degustacije ovogodišnjih uzoraka maslinovih ulja i vina. Vodnjan će u subotu, osim otvorenih vrata kantina ulja i vina, otvoriti i vrata galerija te muzeja. Tako ćete moći razgledati palaču Bettica - Muzej Grada Vodnjana, Eko muzej - Istrian de Dignan, galeriju Calnova 1787, ateliere Šarić i Regina Rosa, prostor za suvremenu umjetnost Apoteka, zatim Mali Raj, podrume Teraboto i Casa Rosina.
(Rex/foto: J.Vitasović)

Facebook komentari