U Vodnjanu uređeno 15 kilometara šumskih i protupožarnih puteva

SVEČANO OTVARANJE BILO JE NA LOKACIJI "SANTOLINA"
U petak, 14. lipnja, u Gradu Vodnjanu su gradonačelnik Klaudio Vitasović i pomoćnica ministra poljoprivrede Renata Ojurović službeno pustili u promet obnovljene i uređene šumske i protupožarne puteve ukupne duljine 15 kilometara. Svečanost otvaranja, odnosno puštanje u promet puteva održano je na lokaciji „Santolina“uz državnu cestu D21 Vodnjan-Bale, gdje je otvoren put „Stropa de Lion“  ukupne duljine 2 km, koji se sastoji od dvije dionice i koji navedenu lokaciju spaja sa naseljem Mednjan.

Uređenje puteva na području Grada realizirano je u suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede Republike Hrvatske sredstvima OKFŠ-a - opće korisnih funkcija šuma u ukupnom iznosu od 360.000,00 kuna.

U sklopu ovog projekta obnovljeno je ukupno 6 šumskih i protupožarnih puteva na području Grada Vodnjana te su, osim spomenutog puta „Stropa de Lion“ uređeni putevi „Guran-Majmajola“, „Lago de Matusi“, „Val de le Staje“ te put „Vizanel-Vrigolan“ na kojem će radovi na uređenju biti završeni kroz nekoliko dana.

„Zahvaljujem se Ministarstvu poljoprivrede - Upravi za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju na ovom značajnom projektu kojeg smo zajedno realizirali. Ovi će šumski i protupožarni putevi biti od velike koristi svima, i privatnim posjednicima šuma, i vatrogascima, i poljoprivrednicima, a veseli me što će se koristiti i za pješačenje te u turističke svrhe za razgledavanje našeg predivnog pejzaža i za cikloturizam. Za naredno razdoblje Grad Vodnjan je prijavio održavanje odnosno saniranje 20 kilometara novih puteva te se nadam da ćemo uspješno realizirati i budući projekt, te pristupiti otvaranju i ostalih šumskih i protupožarnih prometnica na području Grada Vodnjana“ u svom je govoru naglasio gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Pomoćnica ministra poljoprivrede RH gđa. Renata Ojurović zahvalila je svima na realiziranom projektu i uloženom trudu. „Grad Vodnjan i Istarska županija primjer su odlične suradnje sa Ministarstvom poljoprivrede i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti svjedočiti otvorenju i puštanju u promet novih puteva na ovom području“ zaključila je Ojurović koja je zajedno sa svojim suradnicima Robertom Ojurovićem, načelnikom sektora za gospodarenje privatnim šumama, Tomislavom Meštrovićem, višim koordinatorom za šumsku infrastrukturu i projekte, Albinom Lampe, pročelnikom podružnice Ministarstva poljoprivrede RH u Istarskoj županiji sudjelovala na ovoj svečanosti.

(rex)

Facebook komentari