U Umagu najavljen prosvjed zbog zabrane građanima pristupa plaži

ISTRATURIST: GRAĐANI MOGU ULAZITI ALI BEZ AUTOMOBILA
Damir Grünbaum iz Živog zida, Istra najavio je za sutra prosvjed koji će se održati u subotu, 12. kolovoza u 17 sati u Bašaniji kod Umaga, u Mojmirskoj ulici. Ondje će, kako je naveo Grünbaum građani Bašanije i okolnih naselja zajedno sa Živim zidom održati prosvjed radi postavljanja rampe i zabrane pristupa plaži od strane Istraturista dd Umag.

'Od pamtivijeka građani Bašanije odlaze na kupanje Mojmirskom ulicom i nikad nisu imali takvih problema čak ni u doba Jugoslavije kad je turizam bilježio  bolje ili slične rezultate nego sada.
Ogorčenost je time veća što njihove molbe o slobodnom prolazu prema javnom dobru već godinama neće nitko od vladajućih stranki poslušati.
Prije pet dana poslao sam dopis Istraturistu i obavijestio ih o prosvjedu koji se sprema i molio ih da do četvrtka u 14 sati pokušamo to riješiti mirnim putem. Nikakav odgovor nije došao', stoji u dopisu Grünbauma upućenog Regional Expressu.

Iz Istraturista smo zaprimili telefonsku izjavu službene osobe:
'Pristup moru je građanima dozvoljen pješke i s biciklima, te mopedima, u pred i posezoni i autima do plaže, dok u vrijeme visoke sezone ne dozvoljavamo ulazak automobilima kako bismo osigurali dovoljan broj parking mjesta gostima naselja. Ulazak u sam kamp je također omogućen, no ograničen za motoran vozila sukladno važećim propisima. Od same rampe do mora udaljenost je oko 100 metara od mora, a 200-tinjak od najbližeg parkinga, rečeno nam je iz Istraturista.
Poručili su i kako rampa nije bespravno postavljena jer se nalazi dijelom na privatnom prostoru Istraturista, a dijelom na prostoru pod njihovom koncesijom, no napominju  kako je najavljeni skup, koji prema njihovim informacijama nije prijavljen policiji, planiran na privatnom Istraturistovom zemljištu. Zaključuju kako je uplitanje Živog zida, ništa drugo nego traženje medijskog prostora. (REX)

Facebook komentari