U turizmu sva su zanimanja deficitarna

KAKO SE ISTARSKE TURISTIČKE KOMPANIJE NOSE S IZAZOVOM NEDOSTATKA RADNE SNAGE
Pitanje nedostatka radnika gorući je problem poslodavaca u turizmu, a budući da je Istarska županija najjača turistička županija u Hrvatskoj, upravo u Istri sjedišta su najuspješnijih turističkih kompanija i hotelijerskih kuća u Hrvatskoj.

S njima smo razgovarali uoči turističke sezone te smo s obzirom na svjetske trendove globalizacije poslovanja u turističkom sektoru htjeli provjeriti prate li trendove i suočavaju li se i na koje načine s problemom nedostatka radne snage u turizmu. 

Četiri turističke kompanije iz Istre zapošljavaju ukupno 14 tisuća ljudi

Valamar Riviera zapošljava gotovo 7 tisuća radnika, Maistra Hospitality Group ima 2700 zaposlenika, Plava Laguna trenutno broji 2373 radnika, no taj će se broj podignuti u sezoni na 3 tisuće, a Arena Hospitality Group u punom jeku sezone podignut će broj zaposlenika s trenutnih 1000 na otprilike 1300 radnika. 

S izazovom manjka radne snage u turizmu kompanije se nose na razne načine – besplatnim smještajem za zaposlenike, rastom plaća i nagrada, ponudom cjelogodišnjeg zaposlenja „sezoncima“

„U Valamar Rivieri svjesni smo da je ulaganje u ljude nužno za održiv rast i razvoj, posebno u turizmu. Progresivnim rastom plaća i ostalim ulaganjima u razvoj ljudskih potencijala, Valamar kao vodeća kompanija u turizmu želi biti primjer dobre prakse i ostalim poslodavcima.“ Kako kažu, stavili su veliki fokus na razvoj karijera.

U Arena Hospitality Grupi s ovim se izazovom suočavaju privlačenjem stranih radnika. „Ove godine odredili smo jedan dio smještajnih kapaciteta za radnike iz ostatka Hrvatske i strane radnike.  Imali smo tim ljudi za regrutaciju radnika u BiH gdje smo s lokalnim zavodima za zapošljavanje organizirali Dane otvorenih vrata“.  Ove su godine potrudili kroz marketinške kampanje za zapošljavanje privući radnike iz Hrvatske i inozemstva.

Plava Laguna osigurava besplatan smještaj svim radnicima koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske i iz inozemstva. Također, svim sezonskim radnicima osigurana su tri besplatna obroka dnevno. Plava Laguna ove je godine povećala primanja svojih zaposlenika, pa tako „osim plaće, utjecaj izmijenjenog Tarifnog priloga te povećanje nagrada dovodi do prosječnog povećanja neto primanja od 8,85% na godišnjoj razini“.

Maistra Hospitality Group fokusirala se na razvoj karijera svojih zaposlenika unutar tvrtke, pa tako „s obzirom da dio naših objekata radi tijekom cijele godine, više ne govorimo o sezonskim zaposlenicima koji su vezani isključivo za rad tijekom sezone već o cjelogodišnjem zaposlenju s mogućnošću daljnjeg profesionalnog i osobnog razvoja“. Samo petina zaposlenika Maistre koji su zaposlenih na određeno vrijeme, u radnom su odnosu koji traje kraće od 6 mjeseci. 

Strani radnici dolaze najviše iz BiH i Srbije, ali i s dalekih Filipina

Vlada Republike Hrvatske povećala je kvotu za zapošljavanje stranca za 2019 godinu. Sektor turizma raspolaže s ukupno 15.611 dozvola za zapošljavanje strane radne snage, što je povećanje od 6.681 dozvola u odnosu 2018. godinu. 

Plava Laguna u tom je trendu povećala potražnju za stranom radnom snagom, pa tako planira zaposliti 600 radnika iz susjednih zemalja, 350 osoba više nego prošle godine

U Arena Hospitality Grupi oko 90% zaposlenika dolazi s područja Istre, odnosno iz lokalne zajednice, dok je 6% iz ostatka Hrvatske, a 4% su strani radnici koji dolaze najvećim dijelom iz BiH, Srbije i Filipina

„Zbog otvaranja novih radnih mjesta koji su rezultat intenzivnog investiranja u turizmu u cijeloj regiji kao i zbog nastavka odljeva kadrova u zemlje EU, u narednom razdoblju možemo očekivati sve izraženiji nedostatak radne snage u turizmu“ kažu iz Maistre te dodaju da će očekuju nešto više radnih dozvola za strance u odnosu na lani

U Valamaru, više od 99% zaposlenika je iz Hrvatske i ima hrvatsko državljanstvo, a kandidati iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja javljaju se gotovo svakodnevno putem Facebook stranice Dobar posao u Valamaru.

U turizmu sva su zanimanja deficitarna: traže se kuhari, konobari, „apsolutno čitav spektar uslužnih zanimanja“

„Kao najveći poslodavac u turizmu, za 2019. godinu ponudili smo 1.200 ugovora za stalnog sezonca u okviru V+3 programa i 300 novih ugovora za stalni radni odnos. Valamar Riviera zapošljava djelatnike i stručnjake raznih profila. Od IT stručnjaka, specijalista za marketing, brand management, prodaju, financije, upravljanje investicijskim projektima do raznih zanimanja u operacijama poput konobara, recepcionara i spremačica, ali i brojne specijaliste kao što su kuhari, slastičari ili sommelieri“, kažu iz Valamar Rivijere.

Arena Hospitality Group ima potrebu za novim djelatnicima prvenstveno u dva odijela – domaćinstvo te hrana i piće, što znači da su najtraženiji kvalificirani konobari i kuhari.

„Prema iskustvu Plave Lagune, sva zanimanja su deficitarna. U fokusu sezone, možemo nabrojati konobare, kuhare, slastičare, sobarice, servire, pomoćno osoblje, recepcionare, animatore, radnike u hortikulturi, sigurnosti, održavanju, dakle apsolutno čitav spektar uslužnih zanimanja“, kažu iz Plave Lagune.

Za nešto manje od mjesec dana započinje još jedna ljetna turistička sezona, a kako govore razni podaci o broju gostiju te o noćenjima, svaka sezona na istarskoj obali sve je uspješnija, no nosi nove izazove. Prema riječima predstavnika najjačih turističkih kompanija iz Istre, na tržištu rada u ponudi su mnoga radna mjesta u turizmu koja čekaju da se popune do početka sezone. A popunjavat će ih i lokalno stanovništvo, ali i strana radna snaga.

(REx/RŠ/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari