U subotu manifestacija ‘‘Martinja u Ližnjanu’’

SUBOTA, 10. STUDENOG OD 12 SATI
U subotu 10. studenog povodom dana Sv. Martina, zaštitnika ližnjanske župe, održava se manifestacija Martinja u Ližnjanu. Program povodom manifestacije započinje u subotu u 12.00 sati obilaskom konoba i blagoslovom vina u organizaciji Udruge Ližnjanske maškare.

Otvorenjem malog Martinjskog sajma u organizaciji Udruge poljoprivrednika Agro - Mladica s početkom u 16.00 sati započinje program u maloj općinskoj sali u Ližnjanu.  Posjetitelji će imati prilike degustirati mlada maslinova ulja s područja Općine Ližnjan te med i rakiju OPG-a Krivičić. Iz ostale ponude koju nude izlagači na Martinjskom sajmu posjetitelji će moći vidjeti prikaz istarske narodne nošnje kroz kukičani ukrasno uporabni predmet - ćapin Adriane Peruško, zatim izložbu slika slikara Zvonka Olujića, knjigu Vera Nevera učenika OŠ dr. Mate Demarina - Područni odjel Ližnjan i Paole Hrelja koja će izlagati svoje crteže i radove.

U kulturno umjetničkom dijelu programa koji započinje u 16.00 sati u velikoj općinskoj sali pod nazivom „Martinja u Ližnjanu“ sudjeluju dječji vrtić Bubamara Ližnjan, školarci OŠ. dr. Mate Demarina PO Ližnjan i KUD Kuje Ližnjan.

U 17.00 sati u Župnoj crkvi sv. Marina b. u Ližnjanu održati će se kulturno umjetnički program „U čast sv. Martinu“u sklopu kojega će nastupiti zborovi iz Raklja, Medulina i Ližnjana.

Program se nastavlja u 18.00 sati u općinskoj sali gastro ponudom slasnih pijata šuga od divljači i žbruvade Udruga Ližnjanske maškare i DVD-a Ližnjan. U nastavku večeri za dobru zabavu i ples pobrinuti će se Duo VIP.

U nedjelju 11. studenog u crkvi Sv. Martina b. u Ližnjanu s početkom u 11:00 sati održati će se svečana sv. Misa sa procesijom koju predvodi mons. Ivan Milovan porečko-pulski biskup u miru.

(REX)

Facebook komentari