U srijedu štrajk u cijeloj Hrvatskoj i prosvjed “6.11. za 6,11”

OSIM ŠTRAJKA U SVIM ŠKOLAMA, PROSVJED NA MARKOVOM TRGU
Danas su sindikati u školstvu održali tiskovnu konferenciju na kojoj su najavili nove smjernice u štrajku, ali i plan programa štrajka, a osvrnuli su se i na dogovore iuzmeđu HNS-a i HDZ-a.

"Svjedoci smo da je jučer navečer predsjednik HDZ-a Andrej Plenković s predsjednikom HNS-a Ivan Vrdoljakom uspješno dovršio pregovore o čuvanju fotelja. Jučerašnji pregovori koalicijskih partnera imali su svrhu da i jedni i drugi sjede u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u vrijeme predsjedanja Europskom unijom. I očito su obje stranke zadovoljne, i HDZ i HNS. Očekujemo da ovih dana predsjednik HDZ-a Andrej Plenković opet postane predsjednik Vlade, da pozove sindikate na sastanak, pregovore i da sa sindikatima počne pregovarati o budućnosti neaše domovine." - poručili su sindikati na današnjoj konferenciji za medije.

"Uputit ću samo jednu važnu poruku premijeru Plenkoviću: dijalog nema alternativu. Ignorirati socijalne partnere u ovom momentu, kada je štrajk u tijeku, sigurno nije dobra poruka svim zaposlenicima u sustavu obrazovanja. Problemi se rješavaju za stolom. Zaposlenici u obrazovanju svaki dan bore se za vlastito dostojanstvo. Obrazovanje mora biti prioritet. Borba za bolju domovinu nema alternativu" - rekla je predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

U ponedjeljak štrajkaju Osječko-baranjska i Ličko-senjska, u utorak Primorsko-goranska i Zadarska županija, a sindikati su najavili za srijedu, 6.11., štrajk u cijeloj Hrvatskoj uz prosvjed na Markovom trgu.

"U srijedu je cijela Hrvatska u štrajku. U srijedu je poseban dan. Imamo dva snažna pritiska u jednom danu. Htjeli su nas slomiti, a samo su nas osnažili. Pritisak znamo pojačavati. U srijedu štrajka cijela Hrvatska, ali će dio Hrvatske biti na Markovu trgu. 6.11. je prosvjed za 6,11, naslov prosvjeda je - 6.11. za 6,11. Prosvjed je prijavljen". - najavila je štrajk Sanja Šprem.

(REX)

Facebook komentari