U Rovinju održana edukativna radionica „Od malih nogu“

ZAŠTITA I UNAPREĐENJE KVALITETE ŽIVOTA SLIJEPIH OSOBA U IŽ
U OŠ Vladimira Nazora u Rovinju održana edukativna radionica „Od malih nogu“ koja se provodi u sklopu projekta „Zaštita i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji“

U OŠ Vladimira Nazora u Rovinju u četvrtak 25. listopada 2019. održana je još jedna u nizu edukacijskih radionica koje provodi Udruga slijepih Istarske županije pod nazivom „Od malih nogu“ organizirana u sklopu projekta „Zaštita i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji“.

Predavanje je održano u tri dijela. U prvom dijelu učenicima trećeg razreda predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, Zlatko Kuftić, govorio je o tome kako pristupiti slijepoj osobi. Uslijedila su potom učenička pitanja, nakon kojih su učenici imali priliku upoznati se sa pomagalima koje slijepe osobe koriste u svakodnevnom životu, poput bijelog štapa, govorne vage, ali i primjerice šaha te igraćih karata prilagođenih slijepim osobama.

Dodajmo, ujedno kako je školi ovom prigodom uručena i zahvalnica za organizaciju ove edukacijske radionice.
Inače, projekt „Zaštita i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji“ financiraju istarski gradovi i općine.

(rex)

Facebook komentari