U Rapcu se zavijorila Plava zastava

GARANCIJA ČISTOG MORA I OČUVANE PRIRODE
Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša u Rapcu je jučer svečano podignuta Plava zastava, međunarodno priznanje i simbol očuvanog okoliša. Plava zastava krasi rabačke plaže već duži niz godina kao potvrda kvalitete mora, visoke razine uređenja plaža, prisutnosti spasilačke službe te drugih sadržaja ključnih za dobivanje ovog prestižnog priznanja.

“U okviru društveno odgovornog poslovanja Valamar ulaže značajna sredstva u projekte koji su namijenjeni zaštiti Jadranske obale i mora. Nakon Valamarovog značajnog investicijskog ciklusa, Rabac je repozicioniran u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije koju odlikuje i kontinuirana pažnja koju posvećujemo zaštiti okoliša. Plavu zastavu prepoznaju gosti iz čitavog svijeta te ona svakako doprinosi njihovom odabiru destinacije za odmor“, izjavio je tom prilikom Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamar Rivieri.
 
Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education (FEE), utemeljena 1981. godine. Trenutno je u program uključeno više od 45 zemalja svijeta kojima je turizam jedan od strateških ciljeva, a nacionalni koordinator i voditelj projekta Plava zastava u Hrvatskoj je Udruga ''Lijepa naša'' koja i dodjeljuje certifikat.

(rex)

Facebook komentari