U Puli podignuta optužnica protiv učiteljice razredne nastave (1958.)

UČITELJICA SE FIZIČKI I VERBALNO NEPRIMJERENO PONAŠALA PREMA SVOJIM UČENICIMA
Zbog sumnje na počinjenje dvadeset i dva kaznena djela protiv braka, obitelji i djece povredom djetetovih prava Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 27. prosinca 2018. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1958.) zbog počinjenja.

Okrivljenicu se tereti da je od rujna 2016. do 13. prosinca 2017. u jednoj osnovnoj školi, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj više maloljetnih učenika, i to u razredu u kojem je radila kao njihova učiteljica razredne nastave, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol i pristajući na to, tijekom školske godine 2016./2017. i prvog polugodišta školske godine 2017./2018., učestalo se neprimjereno, fizički i verbalno, ponašala prema svim učenicima.

Takvo ponašanje kod svih je učenika njezinog razreda izazvalo intenzivne osjećaje straha i negativno utjecalo na njihovo samopouzdanje i sliku o sebi te sram i emocionalnu i fizičku bol.

U optužnici je predloženo da se okrivljenoj produlje izrečene mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 98. st. 5. u svezi sa čl. 123. st. 1. toč. 3. Zakona o kaznenom postupku).

Tužilaštvo ne navodi o kojoj se školi radi, niti u kojem mjestu.

(rex)

Facebook komentari