U Poreču od utorka kreće Start up radionica

OD 11. DO 13. PROSINCA 2018.
Grad Poreč poziva sve zainteresirane poduzetnike i one koji to žele postati da se prijave za sudjelovanje u besplatnoj Start Up akademiji koja će se od 11. do 13. prosinca 2018. (u terminima od 16 do 20 sati) održati u Domu obrtnika Poreč. Riječ je o trodnevnoj edukaciji kroz koju će polaznici imati prilike savladati osnove poduzetništva i steći nova znanja i vještine, te različite metode i tehnike koje mogu biti korisne u uspješnom poslovanju.
 
Kombinacija inspiracije, učenja i networking

Bez obzira na to da li se već bavite poduzetništvom, ili tek trebate realizirati svoju ideju, na jednom mjestu i potpuno besplatno, možete dobiti ono što vam je potrebno: poduzetnička znanja, informirati se o mogućnostima koje vam nude lokalni, nacionalni i EU fondovi, razmijeniti iskustva i ideje, doznati o novim trendovima i tehnologijama u poslovanju, te biti u prilici sklopiti nove poslovne suradnje i partnerstva.

Za koga je namijenjena akademija

Start-Up akademija namijenjena je studentima, poduzetnicima, profesionalcima, zaposlenima i nezaposlenim osobama, OCD-ima, te svima ostalima zainteresiranima za pokretanje ili uspješno vođenje postojećeg poslovanja. Sudjelovati mogu i osobe koje trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije iz niže navedenih područja programa akademije.

Što dobivaju sudionici?

Nakon tri dana sudjelovanja u programu Startup akademije dobivate certifikat o završenoj Startup akademiji, ali i mnoštvo informacija i kontakata koji će vam pomoći u uspješnom pokretanju ili nastavku poslovanja. U nastavku su navedeni benefiti sudjelovanja prema kategorijama sudionika:

Što dobivaju poduzetnici početnici?

Za njih je Start-Up akademija edukativno-mentorski program koji im može pružiti podršku za početnu fazu poslovanja, pogotovo u vidu stjecanja novih znanja, upoznavanja s inovativnim modelima i njihovima primjerima u praksi te prilici za pronalazak novih klijenata i potencijalnih ulagača.

Što dobivaju postojeći poduzetnici?

Oni na Start-Up akademiji mogu dobiti informacije za uspješno vođenje poduzeća i rast, povezati se i sklopiti suradnje s ostalim poduzetnicima, pronaći kupce i dobavljače te potencijale zaposlenike.

Što dobivaju oni koji imaju poslovnu ideju?

Neovisno da li se radi o zaposlenim ili nezaposlenim osobama, ili primjerice studentima, osobe koje imaju ideju dobivaju priliku za:
• Novčanu nagradu od 5.000,00kn
• Opremu za poslovanje
• Medijsku kampanju
• Edukaciju vrhunskih profesionalca
• Mentorstvo uspješnih pojedinaca

Važno je napomenuti da poslovne ideje mogu biti iz bilo koje djelatnosti: od IT ili turističke agencije, welness & spa centra, kuće za odmor, agencije za nekretnine, inovacije na tržištu…

Start-Up akademija provodi se u organizaciji Start-Up udruge i Istarske razvojne agencije (IDA), te gradova Buzeta, Umaga, Pule, Poreča, Rovinja, Labina i općina Svetvinčenat i Medulin, a podržavaju je HBOR, Zagrebačka Banka, TV Nova i portali eistra.info i InspireMe.hr.

Sadržaj programa:

Pametno poslovno planiranje – savladajte poslovni plan: stavite na papir i evaluirajte svoju poslovnu ideju.
Zakonodavni okvir i pravni oblici poduzetništva – Što osnovati, poduzeće ili obrt? Koji pravni oblik izabrati? Kako odrediti poslovno ime? Naučite kako osnovati trgovačko društvo, kako obrt, koliki su troškovi osnivanja, godišnji fiksni troškovi, plaća i ostale obaveze.

Kako prezentirati poslovnu ideju – pripremite se za prezentaciju svog projekta investitorima i poslovnim partnerima. Otkrijte kako u malo vremena mnogo reći i prodati svoju ideju dok je ona još uvijek samo u vašoj glavi.
Digitalizacija poslovanja i prodaje – kako prodati online, kako se uspješno uhvatiti u koštac s digitalnim marketingom (Facebook, Instagram, LinkedIn) i Google AdWordsima te kako napraviti web stranicu saznat ćete u ovom predavanju.
Pogodnosti za poduzetnike – potpore, krediti za poduzetnike, potporne institucije i savjetodavna potpora – saznajte gdje ih tražiti, koga pitati i kako iskoristiti sve što vam se nudi.

Predavači na akademiji

Ove teme predstavit će vam stručnjaci iz prakse kroz dinamične edukacije i radionice. Neki od predavača su Domagoj Ostović (CEO Lloyds Design), Davor Škrtić (Eurokonzalting), Toni Milovan (CEO FWD), Dario Zorić (poslovni trener iz područja osobnog razvoja i poduzetništva), Tiziana Paris Rubelj (odvjetnica), Amel Hadžipašić, Teuta Molnar (Start-Up udruga), Deniz Zembo (Hotel Amfiteatar), Matea David (iTočka), Kristina Peršić (Travel Istria), Ivana Marić (Master Holiday)…Ostale predavače uskoro najavljujemo.

Više informacija o predavačima pronađite na službenoj stranici Start-Up akademija na linku: https://bit.ly/2PJXYH7.

Način prijave

Prijaviti se možete putem linka u nastavku za izdanja akademije u Rovinju i Poreču (kao i u drugim gradovima): https://goo.gl/forms/gFiky1XwcMCYl7ko1

Nakon uspješne prijave obavijestit ćemo vas o detaljima i programu.
Više informacija o rasporedu i predavačima Start-Up akademije pronađite na linku: https://bit.ly/2PJXYH7 i pratite na facebook stranicama.

Prvo izdanje Start-Up akademije u Istri izazvalo je velik interes pa je tako do sada već sudjelovalo blizu 200 sudionika. Nakon izdanja u Savičenti i Puli, Start-Up akademija nastavlja put po Istri izdanjima u Poreču i Rovinju.

(REX)

Facebook komentari