U Poreču dodijeljene nagrade najuspješnijim sportašima

ODRŽANA SVEČANOST 'DAN POREČKOG SPORTA'
Ritmičko-sportska gimnastičarka Laura Božić, boćar Nenad Tadić, kuglačice Ženskog kuglačkog kluba Istra te rukometaši Rukometnog kluba Poreč, najuspješniji su sportski pojedinci i kolektivi Poreča za 2017. godinu u četiri najatraktivnije kategorije - sportašica, sportaš, ženska i muška ekipa, prema glasovanju predstavnika Grada Poreča-Parenzo, Sportske zajednice, sportskih aktivista i novinara.

Rezultati su svečano obznanjeni sinoć, u ponedjeljak, 12. ožujka 2018. u gradskom kazalištu na tradicionalnoj svečanosti Dan porečkog sporta.

Laura Božić iz Kluba ritmičko-sportske gimnastike Poreč proglašena je prvom damom porečkog sporta, nakon osvojene tri zlatne medalje u višeboju i vježbama s trakom i loptom, te dvije srebrne medalje u vježbama s čunjevima i obručem na prvenstvima Hrvatske, 78. mjesta ukupno na Svjetskom prvenstvu u talijanskom Pesaru (72. s loptom, 77. s trakom, 80. s čunjevima i 81. s obručem), 54. mjesta ukupno na Europskom prvenstvu u mađarskoj Budimpešti (46. s loptom, 54. s čunjevima, 55. s trakom i 58. s obručem), te 42. mjesta na turniru Svjetskog kupa u ruskom Kazanu.

Najbolji sportaš Nenad Tadić iz Boćarskog kluba Istra pak, može se pohvaliti zlatnom medaljom u parovima, te dvjema brončanim medaljama, u disciplinama pojedinačno klasično i precizno izbijanje na prvenstvima Hrvatske. Tadić je s klubom bio i polufinalist Kupa Hrvatske.

Sveukupno je na sinoćnjoj svečanosti dodijeljeno 12 nagrada i priznanja porečkim sportašima i sportašicama u 12 kategorija. Do nagrada se dolazi putem nominacija koje vrši Povjerenstvo, koje čine predsjednik i tajnica Sportske zajednice Grada Poreča, predstavnik medija koji prati sport, sve na temelju postignutih rezultata i uspjeha ostvarenih na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a kandidature potvrđuje Izvršni odbor Sportske zajednice. O kandidatima je putem glasačkih listića glasao ocjenjivački sud kojeg su činili gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo, pročelnica gradskog Upravnog odjela nadležnog za područje sporta, tajnica, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Sportske zajednice, te predstavnici elektronskih i pisanih medija s područja Grada.

Nagrada za najboljeg sportskog djelatnika otišla je treneru Atletskog kluba Maxivms Miroslavu Vraniću, dok je titulu najboljeg trenera osvojila Ružica Močibob, trenerica Kuglačkog kluba Istra koji je osvojio 2. mjesto u NBC kupu, 3. mjesto na kraju sezone 2016/17. i 2. mjesto na kraju jesenskog dijela sezone 2017/18. u 1. HKL i igrao u finalu Kupa Hrvatske, a trenerica je i Nataše Ravnić Gašparini i Marijane Liović, seniorskih reprezentativki Hrvatske koje su osvojile srebrnu medalju na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i brončanu medalju na prvenstvu Hrvatske u parovima.

Najaktivnijom sportskom udrugom proglašen je Nogometni klub „Jadran Poreč“ za koga je nagradu preuzeo dopredsjednik Vladimir Levak, a dodijeljene su i dvije posebne nagrade, i to najboljem veteranu i veteranskoj momčadi u Poreču. U onoj pojedinačnoj kategoriji najbolji je bio član Judo kluba Istra Nikola Matić - veteranski prvak Hrvatske u judu, a ekipno su najbolji karatisti Karate kluba „Finida“ Marko Paliaga, Josip Leutar i Amir Rešidović koji su treći put uzastopno postali prvaci Hrvatske.

Uručene su i nagrade perspektivnim mladim sportašima i sportašicama, a to su Diego Žužić (Golf klub „Parentium“), Luka Rosso (Hrvački klub „Poreč“), Flavia Paliaga (Karate klub „Finida“), Eva Leona Komšić (Kickboxing klub „King“), Petra Belavić (Klub ritmičko-sportske gimnastike „Poreč“), Lana Punek (Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju „Poreč“), Edi Hadžić (Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju „Poreč“), Petar Cukrov (Mačevalački klub „Špada“), Lucija Kos (Ženski rukometni klub „ Poreč“), Gregori Udovičić (Sportsko ribolovno društvo „Zubatac“), Alen Bill (Tenis klub „PRO2000“), Zoe Marie Baldo (Mačevalački klub „Špada“), Ivan Filipović (Rukometni klub „ Poreč“) i Gianfranco Pribetić (Rukometni klub „Poreč“). Nagradu za najperspektivnije sportaše/sportašice osvojila je Mare Milić (Jedriličarski klub „Horizont Poreč“).

Vrijedna nagrada za životno djelo u području sporta dodijeljena je Franku Budi, dugogodišnjem istaknutom boćarskom aktivistu, tajniku jednog od najuspješnijih hrvatskih boćarskih klubova Istre Poreč, te jedan od osnivača IBS-a u kojem je već 90-ih godina prošlog stoljeća obnašao dužnost predsjednika i tajnika. Do odlaska u mirovinu bio je tajnik Sportske zajednice Grada Poreča, a od 2016. godine ponovo je predsjednik IBS-a. Uz boćanje, gdje je bio i sudac, treba napomenuti da je volio i nogomet gdje se u rodnoj Vižinadi okušao kao nogometaš, a kasnije je bio i nogometni sudac i delegat.

Nagrade su sportašima uručili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, njegovi zamjenici Nadia Štifanić Dobrilović, Sanja Oplanić i Elio Štifanić, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković, potpredsjednik Dalibor Jakovčić, član Izvršnog odbora Sebastian Palma i tajnica Silvija Deković te potpredsjednici Gradskog vijeća Gordana Šušljik i Mario Ritoša.

Gradonačelnik Loris Peršurić zahvalio svim sportašima što su najbolji ambasadori Poreča.

- Upravo zbog toga, svi vi - od nagrade za životno djelo do vas koji predstavljate novu perspektivu u porečkom sportu – svi ste jednako zaslužni što Poreč ljudi prepoznaju, cijene i znaju kao grad sporta. Grad koji ulaže u sport i klubove, grad koji ugošćava velike sportske manifestacije, grad koji se trudi omogućiti najbolje moguće uvjete za sport. Kad najesen dovršimo izgradnju škole na Finidi – Poreč će imati sveukupno šest javnih sportskih dvorana. To malo koji grad ima i uvjeren sam da ćete to dobro znati iskoristiti, kazao je gradonačelnik Peršurić.
(Rex)

Facebook komentari