U Plomin luci održana ‘Ribarska fešta na porte’

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA PRIVUKLA VELIKI BROJ POSJETITELJA
Tradicionalna ribarska fešta u Plomin Luci proteklog je  petka bilo ugodno mjesto druženja za nekoliko tisuća posjetitelja koji su i ove godine zaposjeli svaki  kutak ovog ribarskog mjesta.

Kušanje jela spravljenih od friško ulovljene ribe, susret s prijateljima ili samo uživanje u glazbi bili su dovoljni razlozi da brojno domaće stanovništvo, ali i mnogobrojni turisti pohrle na  pitoresknu rivu na rubu Plominskog zaljeva.

Potražnja za jelima od lignji, srdela, školjki, tune, hobotnice ... a sve uz dobro vino trajala je do dugo u noć. Vrijedni ugostitelji predstavili su se u najboljem svijetlu.
Kada se uz sve to spoje i  vrući ljetni glazbeni ritmovi – kući se odlazilo i u ranim jutanjim satima. Željko Krušlin Kruška i Latino rasplesali su i „zapalili“ rivu! Redali su svoje najpoznatije hitove, a zaključak gostiju  je da je bila to fešta za pamćenje jer plesalo se pa skoro i „po stolovima“.

Na manifestaciji su se predstavili i domaćini – KUD Zlatela s istarskom folklornom tradicijom koju su dijelom predstavili najmlađi plesači, a zatim i KUD Kršanski ljiljani  spletom bošnjačkih pjesama i plesova.

Nastup na rivi nisu propustili ni članovi labinskog Il Movimenta čiji je program Zumba on Open Air oduševio sve prisutne.

Ovogodišnju feštu organizirali su Sportsko-ribolovno društvo Plomin i Turistička zajednica Općine Kršan, a suorganizator je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu- FLAG.
Općina Kršan i TE Plomin uključeni su kao pokrovitelji, a događaj je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. REX

Facebook komentari