Sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor za svu trojicu osumnjičenika

RAZLOG ZATVORA JE UTJECAJ NA SVJEDOKE I MOGUĆNOST PONAVLJANJA KAZNENOG DJELA
Nakon što je Policijska uprava istarska podnijela kaznenu prijavu, u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli provedene su dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice osumnjičenih 24-godišnjih hrvatskih državljana te je za osumnjičenog 17-godišnjeg hrvatskog državljanina održano dokazno ročište pri Općinskom sudu u Puli radi njegovog ispitivanja, zbog postojanja osnovane sumnje da su sva trojica osumnjičenika počinili jedno kazneno djelo protiv života i tijela teškom tjelesnom ozljedom iz čl. 118. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 21. srpnja 2019. između 07,00 i 07,10 sati na terasi caffe bara u Puli (Danteov trg broj 1), zajedno i po prethodnom dogovoru, a nakon što im je sat vremena ranije građanin (1950.) rekao da ne tresu štap sa zastavama i da poštuju zastavu; u cilju da ga teško tjelesno ozljede; znajući da se radi o osobi koja je starije životne dobi, fizički ga napali dok je čuvao terasu tog caffe bara. Osnovano se sumnja da su, dok je on sjedio na stolici, prišli mu maskirani s kapuljačama i tamnim kapama sa prorezima za oči (tzv. fantomke), te mu je prvoosumnjičenik zatvorenom šakom zadao više udaraca u predio desne sljepoočnice, nakon čega je oštećenik ustao sa stolice kako bi pobjegao da bi potom drugoosumnjičenik bacio na njega stolicu koja ga je udarila u desnu ruku, nakon čega ga je sustigao i gurnuo na uzemljeni kontejner zbog čega je oštećenik pao na pod. Osnovano se sumnja da su mu potom sva trojica osumnjičenika zadali više udaraca nogama po tijelu uslijed čega je on zadobio teške tjelesne ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je Općinskom sudu u Puli prijedlog za 17-godišnjaka te Županijskom sudu u Puli za dvojicu 24-godišnjaka da im se odredi istražni zatvor protiv sve trojice zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici ponoviti kazneno djelo (čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku) te da će utjecati na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku), a sudac istrage Županijskog suda u Puli odredio im je jednomjesečni istražni zatvor.

(Rex/foto:EM)

Facebook komentari