U Pazinu predstavljeno promotivno pakiranje ‘Pazinskog cukerančića’

OVA SLASTICA JE UVRŠTENA NA LISTU ZAŠTIĆENIH NEMATERIJALNIH KULTURNIH DOBARA RH
U prekrasnom ambijentu Kaštela Pazin predstavljeno je promotivno pakiranje „Pazinskog cukerančića“, jedine istarske slastice uvrštene na Listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske. Jedinstveno pakiranje ovog tradicionalnog deserta izrađeno je u svrhu promocije kulturne i gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg brendiranja i jačanja prepoznatljivosti „Pazinskog cukerančića“ kao autentičnog proizvoda ovog kraja. Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti kojom LAG-a „Središnja Istra“, kao nositelj projekta zaštite „Pazinskog cukerančića“, nastoji očuvati vrijednu tradiciju izrade cukerančića te ga dodatno valorizirati u gastronomskom, ali i turističkom smislu.

Pakiranje u tri varijante - maloj za jedan cukerančić, srednjoj za njih pet, te velikoj za 15 cukerančića, osmišljeno je u suradnji s dizajnericom Tinom Erman Popović. Posebna se pažnja posvetila  kvaliteti kutija i njihovoj prilagodbi transportu, kako bi se očuvala jedinstvena forma cukerančića, ali i svi njegovi dragocjeni okusi i mirisi. Unutar pakiranja nalaze se i informativni letci s recepturom na hrvatskom i engleskom jeziku.

„Ovo jedinstveno pakiranje Pazinskog cukerančića upotpunit će njegovu prezentaciju na tržištu, ali i otvoriti brojne nove mogućnosti. Želja nam je da se ova promotivna pakiranja koriste kao prepoznatljiv proizvod ili suvenir kojeg će rado, kao desert ili uspomenu, kupovati i domaći i strani gosti,  koji će oplemeniti ponudu slastičarnica, suvenirnica, kušaona, vinarija i restorana te nam otvoriti put da i dalje zajedno i uspješno komuniciramo važnost koju cukerančić ima za ovaj kraj“ izjavio je gradonačelnik Grada Pazina i predsjednik LAG-a Središnja Istra Renato Krulčić.   

Na predstavljanju pakiranja „Pazinskog cukerančića“ mogli su se kušati cukerančići slastičarskog obrta „Antica“ i Davorke Šajina iz agroturizma „Ograde“, koji su se savršeno sljubili s malvazijama lokalnih vinara Anđelini, Bažon, Benvenuti i Tomaz.

(Rex)

Facebook komentari