U Osnovnoj školi Stoja održan prijem za tvornicu Calucem d.o.o.

I OVE GODINE TVORNICA JE DONIRALA VRIJEDNU OPREMU ŠKOLI!
Stjecanje znanja, vještina i kompetencija za više od četiri stotine učenika pulske Osnovne škole Stoja od ove je školske godine u svim razrednim odjeljenjima suvremenije, bolje i ugodnije.  Naime, tvrtka za proizvodnju specijalnih cemenata Calucem d.o.o. koja se nalazi upravo na području koja ova škola pokriva, i ove im je godine donirala vrijednu opremu, ovog puta namijenjenu upravo nastavnom procesu. Radi se o petnaest projektora ukupne vrijednosti od 52.520,64 kn kuna sa PDVom, koji su montirani u učionicama razredne i predmetne nastave.

Budući da je škola Stoja ulaskom u pilot projekt e-Škole, Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola, dobila od CARNet.hr nekoliko pametnih ekrana, te tablete i prijenosna računala za nastavno osoblje, donirani projektori upotpunili su opremu koja omogućava inovativni oblik podučavanja na djeci blizak digitalni način, te su na taj način dignuli kvalitetu nastave na viši nivo.

Kako bi se zahvalili donatorima, u prostorijama osnovne škole Stoja u petak, 13. listopada 2017. održan je prijem predstavnika tvrtke Calucem d.o.o. kojem su prisustvovali član Uprave g. Alfred Blažina te Iva Bilić Zuban, zadužena za korporativne komunikacije, a domaćini su uz ravnateljicu škole, gospođu Zdenku Perović bili i članovi Vijeća roditelja Osnovne škole Stoja.

Upravo je neposredna suradnja između svih dionika u procesu obrazovanja – profesora, učitelja, učenika, roditelja i lokalne zajednice – najkvalitetnija podloga za uspješne rezultate koje svake godine bilježi škola Stoja, istaknuto je tom prigodom.

„Drago nam je da smo sa školom Stoja ostvarili ovako kvalitetnu suradnju koja je vidljiva kroz zaokruženu inicijativu i prijedloge s kojima nam se javljate. Proaktivan stav koji ste pokazali sigurno je najbolji put za odlične odnose i u budućnosti, te se nadamo da ćemo vas i dalje moći pratiti u hvalevrijednim projektima koje pokrećete, naravno u skladu s mogućnostima proizašlim iz naših poslovnih rezultata.“, naglasio je na prijemu g. Alfred Blažina, član uprave tvrtke Calucem d.o.o.

Zahvaljujući se donatorima, ravnateljica škole gđa Zdenka Perović istaknula je da je OŠ Stoja izrazito agilna u pokretanju i provođenju raznih projekata kojima je cilj podizanje standarda obrazovnog procesa, kao i standarda samog boravka učenika i učitelja u prostorima škole. Tijekom prijema, provela je goste kroz prostorije škole, pokazavši rezultate uspješno određenih projekata – montirani su projektori iz donacije te instalirana platna za projiciranje, stavljeni su u funkciju pametni ekrani u učionicama STEM predmeta, opremljena je mala blagovaonica koja je ujedno i praktikum za nastavu domaćinstva, kao i niz drugih. Također je pokazala kako su djeca zadovoljna i lani dobivenom donacijom od koje su se nabavili i montirali školski ormarići za sve učenike škole, a ugodnijem i sigurnijem boravku učenika u školi svakako je doprinijela i nova ograda te uređeni sanitarni čvorovi škole.

Naglasila je da potreba i dalje ima puno, a trenutno je školi Stoja prioritet ulazak u projekt energetske obnove, kako bi se zgrada koja datira iz 1912. na najbolji mogući način uredila za izazove odgojno-obrazovnih procesa i potrebe učenika u 21. stoljeću.  

U znak zahvalnosti donatorima, ravnateljica Zdenka Perović je članu Uprave, gospodinu Alfredu Blažini uručila crtež, rad učenika Osnovne škole Stoja.

(REX)

Facebook komentari