U nedjelju deseta jubilarna akcija čišćenja podmorja u Tehnomont marini Veruda

DVIJE NOVOSTI: MISSION DEEP BLUE I GREEN SAIL
U Tehnomont Marini Veruda u nedjelju 12.05.2019. održat će se jubilarna „10. ekološka akcija čišćenja podmorja – EKO 2019.“.
Akcija je rezultat desetogodišnje suradnje sa KPA Medulin, a ove godine donosi i dvije novosti:

1) Uz suradnju sa RC Ronjenje Pula pridružuju se svjetskoj akciji MISSION DEEP BLUE pokrenutoj od strane Scuba Schools International sa ciljem zaštite podmorja od otpada i promocije zamjene jednokratnih plastičnih vrećica i boca trajnim materijalima
2) Ostvarena je suradnja s udrugom „Green Sail“ čiji je cilj prevencija stvaranja otpada u moru te efikasno upravljanje otpadom kroz informativne i edukativne aktivnosti. Početak suradnje obilježit će se podizanjem Zelene zastave Green Saila u 12 sati

„Očuvanje okoliša nam je od velike važnosti. Nositelji smo Plave zastave od 1999. godine, a ovom tradicionalnom akcijom cilj nam je pridonijeti čistoći mora i utjecati na edukaciju korisnika marine o potrebi pojačane pažnje i brige prema okolišu“ kažu organizatori.

Trajanje ronilačkog dijela akcije predviđeno je od 10:00 - 12:00 sati, a cilj akcije je čišćenje podmorja zaljeva Veruda. Pozvani su ronioci svih klubova ronilačkog saveza Istarske županije, djelatnici Tehnomont Marine Veruda, te gosti marine i svi zainteresirani građani da podrže akciju.

(Rex/foto arhiva)

Facebook komentari