U Nazorovoj ulici više neće biti gužvi na nogostupu

TESTIRANJE SE PREBACUJE U ULICU MATE BALOTE KOJA VODI NA STADION
U ponedjeljak započinje nova školska godina, pa nas je zanimalo kada će nestati gužve na nogostupu ispred Zavoda za javno zdravstvo s jedne i druge strane, jer mnogo male djece tuda prolazi do svoje OŠ Vidikovac i postoji velika opasnost da dođe do prometne nesreće zbog nadolazećih vozila. Prije desetak dana pokrenuli smo inicijativu da se stanje promijeni i očito su naši zahtjevi i upiti pali na plodno tlo.  

Naime, u Zavodu za javno zdravstvo u Nazorovoj ulici na odvojenim lokacijama obavljaju su testiranja za potrebe primarne zdravstvene zaštite (po epidemiološkim indikacijama: kontakti oboljelih,...), testiranja radi predstojećih hospitalizacija i administrativna testiranja stranih državljana, tako da su se redovi stvarali na samom nogostupu. 
 
Kako su nam na naš upit odgovorili u Zavodu za javno zdravstvo, trenutno su oni sami u postupku izmiještanja sadašnje lokacije testiranja i u tijeku je organizacija provedbe svih testiranja u dvorišnom prostoru ustanove (ulaz iz Ulice Mate Balote) upravo kako bi se izbjegla gužva u Nazorovoj ulici. Osim toga potvrdili su nnam da će od ponedjeljka 07. rujna 2020. godine cjelokupna testiranja odvijati na naznačenoj dvorišnoj lokaciji o čemu ćemo obavijestiti i sve njihove pacijente i korisnike.

Iz PU istarske stiglo nam je priopćenje u kojem stoji da je Postaja prometne policije Pula uoči početka nove školske godine poduzela odgovarajuće mjere i radnje u cilju povećanja sigurnosti djece, kao jedne od najugroženijih skupina sudionika u prometu pa su tako, između ostalog, napravljene sigurnosne prosudbe za sve pulske škole kako bi se ocijenila ugroženost djece na putu do škole.

Kako bi dolazak i odlazak djece iz škole bio što sigurniji, policijski službenici će svakog dana tijekom rujna, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, provoditi pojačani nadzor na prilaznim cestama i raskrižjima u blizini škola, a jedna od lokacija bit će i Nazorova ulica u Puli. Osim što će provoditi preventivne aktivnosti i pomagati djeci, policijski službenici djelovat će i represivno prema počiniteljima prometnih prekršaja, pogotovo prema vozačima koji voze nepropisnom ili neprilagođenom brzinom, vozačima koji nepropisno parkiraju i vozačima koji ne propuštaju pješake kod prelaska ceste.

Istovremeno, policija poziva sve građane da poštuju prometne propise i mjere opreza koje su na snazi zbog epidemije virusa Covid-19 te da vode računa o svojoj sigurnosti i sigurnosti naših najmlađih. U slučaju uočavanja bilo kakvih ugroza za sigurnost, građani mogu nazvati broj 192 te će policijski službenici izaći na mjesto događaja i poduzeti mjere iz svoje nadležnosti.

Na kraju je našoj inicijativi došlo priznanje i od ravnatelja OŠ Vidikovac, Predraga Dukića. 

"Zbog sigurnosti svih a naročito djece pozdravljam inicijativu da svi prilazni putevi u neposrednoj blizini škole budu sigurni za nesmetani dolazak djece." - rekao nam je zadovoljno ravnatelj OŠ Vidikovac.

(Dorijan Vrkljan/foto Manuel Angelini)


 

Facebook komentari