U Medulinu se igra najbolji picigin na svijetu!

ADRIA SUMMER FEST PREDSTAVLJA MEĐUNARODNI TURNIR U PICIGINU
Svi znaju za splitske Bačvice, a mnogi ih smatraju sinonimom za picigin. No, jeste li znali da su one samo jedno od tri mjesta na Jadranu na kojima se odvijaju međunarodni turniri u ovom autohtonom morskom sportu? Drugo mjesto je Baška na Krku, a treće “svjetsko sjedište picigina” je - Medulin! Ekipa okupljena u medulinsku udrugu piciginaša “Pešekan” popularizirala je ovaj ljetni sport, te ga prakticira kroz gotovo cijelu godinu - tradicionalno picigin se u Medulinu igra čak i na Božić!

Već 11 godina udruga organizira turnir u piciginu, na kojem se ove  gdoine očekuje čak 150 natjecatelja, u 15 muških i 6 ženskih ekipa - što je posebnost medulinskog natjecanja! Međunarodni karakter turniru već godinama daju ekipe koje dolaze iz Njemačke, Makedonije, Crne Gore… a tu su i brojni domaći timovi iz svih krajeva Hrvatske - čak i iz kontinentalnog dijela.

Kao i svaki pravi sportski događaj, i ovaj ima svoje suce - u piciginu ih je čak troje, a uz zbrajanje bodova ocjenjuje se umjetnički dojam i kažnjavaju neporebna “bacanja”. Turnnir ima i najavljivače, moderatore i naravno zabavni dio uz DJ-a i nezaobilazne plesačice!

Ovogodišnji Međunarodni picigin turnir u Medulinu održat će se u sklopu dvodnevnog ADRIA SUMMER FESTIVALA, spoktakularnog glazbenog događaja koji je već drugu godinu za redom definitivni vrhunac medulinskog ljeta. Picigin turnir središnja je dnevna atrakcija festivala, a glavno natjecanje održava se u subotu 29.07.2017. te je, osim za goste festivala, otvoreno i za sve zainteresirane i ljubitelje ovog specifičnog i originalnog “loptaškog” sporta. (rex)

Facebook komentari