U Labinu sinoć nalet vjetra 106 km/h

IZNENADILI UDARI VJETRA
Još jedna ljetna oluja poharala je sinoć istarski poluotok i Kvarner. Prema pisanju IstraMeta, vjetar je bio daleko jači od prvobitnih očekivanja i prognoza.

IstraMet: 'Nakon mirnog prijepodneva i sredine dana kada je bilo dosta oblaka uz mjestimičnu kišu, navečer je naglo zapuhao sjeverac i bura. Vjetar je iznenadio svojom silinom cijelo područje, od Savudrije do Medulina.

Najjači udar vjetra pritom je zabilježila meteorološka postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno čak 106 km/h. Dojava o većim štetama za sada nema, no vjetar je nosio kante za smeće te lomio manje granje.

Nakon prolaska fronte i bure, zahvaljujući razvoju izoliranih grmljavinskih ćelija na otvorenom moru vjetar je ponovno naglo okrenuo smjer. Na novigradskom području zapuhala je tramontana i zapadnjak, a na rovinjštini jugozapadnjak. Na moru je uslijed naglog promjena smjera vjetra ponovno postalo opasno.

Što se tiče kiše, ponovno nisu zabilježene značajnije količine. Palo je uglavnom od 1 do 5 mm, izuzev Labinštine (9-13 mm) te područja oko Učke (do 16 mm)'. (REX/Izvor IstraMet/Foto: Dario Ante)

Facebook komentari