U Kantini dodjela certifikata za 18 kuhara

CERTIFIKATI ZA JELA OD MESA ISTARSKOG GOVEDA
U ponedjeljak 8.lipnja s početkom u 13h, u restoranu Kantina u Puli, AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. dodjeliti će certifikate polaznicima treće generacije kuhara koji su završili stručno osposobljavanje za pripremu jela od mesa istarskog goveda. Edukaciju kuhara realiziranu sa Strukovnim školama u Poreču i Rovinju pod ovlaštenjem Hrvatskog kuharskog saveza položilo je 18 kuhara, predstavnika ugostiteljskih objekata, restorana, konoba  i agroturizama. Završenom edukacijom ugostiteljski objekti ispoštovali su ugovorene obveze sa Azrri-em te na taj način stekli pravo dobivanja posebnih “oznaka” kojima svojim gostima garantiraju kvalitetu mesa istarskog goveda, te njegovu slijedivost i izvornost. Oznake će se dodjeliti vlasnicima ugostiteljskih objekata čiji su kuhari završili edukaciju i time će se pridružiti biranim ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi imaju pravo nuditi meso istarskog goveda. Tim povodom, kuhari i domaćini restorana Kantina, uz pomoć svojih mentora Josipa Pina Kuhara i Stanislava Poropata, pokazati će svoje naučeno umijeće te upriličiti svečani menu na bazi mesa istarskog goveda. Svoj doprinos dati će vina Cattunar a ulja će predstaviti maslinar Ipša.   (REX)