U Kantini dodijeljeni certifikati polaznicima treće generacije kuhara-VIDEO

DODJELA POVODOM STRUČNOG OSPOSOBLJAVANJA ZA PRIPREMU JELA OD GOVEDA
Danas, s početkom u 13 sati, u restoranu Kantina u Puli, AZRRI - Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. dodjelila je certifikate polaznicima treće generacije kuhara koji su završili stručno osposobljavanje za pripremu jela od mesa istarskog goveda. Edukaciju kuhara realiziranu sa Strukovnim školama u Poreču i Rovinju pod ovlaštenjem Hrvatskog kuharskog saveza položilo je 18 kuhara, predstavnika ugostiteljskih objekata, restorana, konoba i agroturizama.
Završenom edukacijom ugostiteljski objekti ispoštovali su ugovorene obveze sa Azrri-em te na taj način stekli pravo dobivanja posebnih “oznaka” kojima svojim gostima garantiraju kvalitetu mesa istarskog goveda, te njegovu slijedivost i izvornost. Oznake su se dodjelile vlasnicima ugostiteljskih objekata čiji su kuhari završili edukaciju i time će se pridružiti biranim ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi imaju pravo nuditi meso istarskog goveda.
Tim povodom, kuhari i domaćini restorana Kantina, uz pomoć svojih mentora Josipa Pina Kuhara i Stanislava Poropata, pokazali su svoje naučeno umijeće te upriličili svečani menu na bazi mesa istarskog goveda. Svoj doprinos dala su vina Cattunar, a ulja je predstavio maslinar Ipša.  (REX, foto: M. Angelini)

Video vezan uz članak