U Istri 9 pozitivnih na koronavirus

SEDAM UVEZENIH SLUČAJEVA, JEDAN KONTAKT I JEDAN ZDRAVSTVENI
DJELATNIK se zaštitio 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitano je 192 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 9 pozitivnih.

Kod 7 osoba radi o uvezenim slučajevima, i na 5 područja Republike Srbije, 1 iz Republike Albanije, 1 iz Zagreba.

Jedna je osoba kontakt s već pozitivnim osobama. U jednom slučaju je još uvijek u tijeku epidemiološka obrada. Jedna od novooboljelih osoba je zdravstveni djelatnik Opće bolnice Pula, koji je zarazio izvan bolničkog sustava.

Nakon epidemiološke obrade, definirani su svi preventivni postupci, a to je 7 osoba (zdravstveni djelatnici) u mjerama samoizolacije. U tijeku su postupci preventivne dezinfekcije prostora. Opća bolnica Pula nesmetano pruža redovite usluge zdravstvene zaštite.

"Molimo za odgovor na ponašanje svih građana i gostiju u cilju prevencije pojave i širenja oboljenja. Da biste se posebno odnosili na mjere držanja fizičkog razmaka, osobnih higijena i higijenskih prostora, odlučivanja maski u zatvorenom prostoru i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt; što kraće zadržava U zatvorenim prostorima, izbjegavajući velika okupljanja. U svakodnevnom radu i životu potrebno je ponuditi preporuku Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite Istarske županije. " stoji u priopćenju načelnika Stožera civilne zaštite Istarske županije Dine Kozlevca.

(Rex)

Facebook komentari