U Istri 1961 službeno predstavljeni Dino Halilović i Matej Vuk

SPORTSKI DIREKTOR NAJAVIO JOŠ POJAČANJA, VUKOVIĆ I GEORGIEV "PATKA"
Jučer su u prostorijama Istre 1961 predstavljena dva pojačanja Dino Halilović i Matej Vuk, koji je već odigrao utakmicu u Gorici te zabio jedan gol. Dino Halilović pak ima pravo nastupa i igrati će protiv Šibenika ove subote. 

Ali prije toga sportski direktor Dario Dabac otkrio je još nekoliko detalja u svezi ovog prijelaznog roka, koji očito još nije završio, jer po njemu planira se dovesti još 3-4 igrača, a biti će i odlazaka, prije svih Karolisa Laukžemisa. 

"Izuzetno smo sretni što smo zaključili ove dvije priče te na jednogodišnju posudbu iz Rijeke doveli Vuka, dok smo s Halilovićem potpisali dvogodišnji ugovor. S njime smo dobili jednu krasnu "osmicu", dok će Vuk osnažiti konkurenciju na krilnim pozicijama." - rekao je na početku Dabac, dodavši:

"Dovođenjem ove dvojice za nas prijelazni rok nije završen, jer smo svjesni da nam trebaju još tri-četiri igrača, mi u klubu smo odlučili da treba promijeniti krv u momčadi. Imamo određeni broj igrača, no papir trpi sve, a stvarnost kaže da nas je u Velikoj Gorici bilo 17, od toga su dva bila poluozlijeđena (Sane i Guzina), a tu je još i kartonirani Blagojević. Tako ispada da nas je u Gorici bilo 15, a ispred nas je još 30 prvenstvenih kola plus Kup. Kad na to pridodate specifičnu situaciju zbog korone, svjesni smo da će u ovoj sezoni biti svega, od ozljeda do bolesti, naročito kad se vrijeme pogorša. Sve to ukazuje da moramo proširiti roster." - rekao je Dario Dabac. 

Što se tiče povratka u klub Asena Georgieva i Josipa Vukovića, Dabac je rekao:

"To je "patka". Ni s jednim ni s drugim nisam razgovarao. Georgiev nije dugo vremena igrao i ne vidim razlog da ga dovodimo, Josip Vuković je dokazao svoju kvalitetu, ali je njegov dolazak zbog visine plaće koju je imao u Maritimu, nemoguć. Ali polako sve će doći na svoje, radimo na poboljšanju momčadi za Fausta, a vidi se i na utakmicama i treninzima da je sve bolja atmosfera u momčadi." 

Na svom predstavljanju Dino Halilović je rekao da je sretan što se vratio u Pulu.

"U Lokomotivi sam stekao utisak da neću igrati u kontinuitetu i čim se ukazala prilika da pređem u Istru 1961, nisam ni maqlo razmišljao. Ovdje mi je bilo lijepo i stekao sam puno prijatelja. Vidim i da je sada puno uređeniji klub nego što je bio prije. Prevaga je bila da želim napredovati i to što mi je u puli prelijepo." - rekao je Dino Halilović.

Vuk je nakon Rijeke, Intera i slovačkog Sereda, odabrao Istru 1961 kao svoju novu stanicu na nogometnom putu. 

"Cilj mi je igranje, dobro je sve počelo u Gorici, iako žalimo za tri boda. Meni fali još malo ritma. jer od povratka iz Slovačke nisam igrao, samo sam trenirao." - istaknuo je Vuk.

(rex)

Facebook komentari