U Istri 1961 predstavljeni Josip Špoljarić, Hyunwoo Kim i Kim Gyu Hyeong

OČEKUJE SE JOŠ JEDAN NAPADAČ, NAVODNO BI TO MOGAO BITI KOMNEN ANDRIĆ IZ DINAMA
Danas su u prostorijama NK Istre 1961 predstavljeni novi igrači koji su došli s posudbe iz Osijeka i Dinama, a radi se o Josipu Špoljariću, Hyunwoo Kimu i Kim Gyu Hyeongu.    

Josip Špoljarić je bio najbolji strijelac Osijeka II i stalno u krugu prvotimaca Osijeka, a posudbe je imao i u Dugopolju i talijanskom Santarcangelou, a u Pulu je došao s mogućnošću prvokupa Istre 1961, tj. Alavesa.  

Iz Dinama su na "čistu" posudbu došli Korejci Hyunwoo Kim i Kim Gyu Hyeong, stoper i ofenzivni vezni i kako kaže sportski direktor Dario Dabac, oba dvoje će dobro popuniti pozicije koje su bile manjkave u rosteru, a pojačati će i snagu i intenzitet na treninzima.

Hyunwoo Kim je s U-20 reprezentacijom Južne Koreje igrao u finalu Svjetskog prvenstva koje se održavalo prošle godine. Inače, za U-20 reprezentaciju Hyunwoo Kim ima 10 nastupa, za U-19 12 nastupa, U-18 jedan i za U-17 Južne Koreje 16 nastupa, dok za Dinamo II ima 27 nastupa i dva postignuta gola.

Kim Gyu Hyeong je pak za Dinamo II nastupio 27 puta i ima 4 gola i 4 asistencije, dok je za reprezentaciju Južne Koreje igrao četiri puta za U-15, sedam puta za U-17 i tri puta za U-19.

Josip Špoljarić je naglasio da je jako sretan što je došao u Pulu i da nije puno razmišljao kad se ukazala opcija za dolazak u Istru 1961. 

"Dobro mi je došao gol i utakmica s Poletom, jer sam zadnji put na službenoj utakmici zabio točno prije godinu dana, isto u Kupu protiv Zadra. Što se tiče pozicije, najviše mi odgovara desetka, odmah iza napadača, jer nisam onaj klasični napadač, već  se bolje snalazim iz drugog plana. Protiv Osijeka u Puli ću moći igrati, jer je trener Bjelica dao zeleno svjetlo da mogu igrati kao posuđeni igrač protiv svog matičnog kluba, iako nikad nisam mogao zamisliti da ću igrati na drugoj strani, ali Istra 1961 je sad moja velika prilika i ne želim je ispustiti. Želim da kolektivno odigramo dobro prvenstvo bez stresa od ispadanja." rekao je na predstavljanju Josip Špoljarić, dodavši da mu se protiv Poleta u zadnjim minutama najviše otvorilo zbog umora igrača Poleta, ali i ulazak Guzine i Gržana mu je otvorio dosta pukotina u obrani domaćina i to je znao iskoristiti i ušao je u tri šanse od kojih je jednu realizirao. 

Na kraju je sportski direktor Dario Dabac naglasio da se očekuje dolazak još jednog napadača, ali i odlazak na posudbu jednog igrača Istre 1961 i da bi s time bio završen prijelazni rok. Neslužbeno, između redaka, radi se o napadču Dinama Komnenu Andriću, dok bi ponovno na posudbu trebao otići Vice Miljanić.

(REX/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari