U INK predstavljena ‘‘Kazališna zima u Istri’’

INK GOSTUJE U NOVIGRADU, UMAGU I PAZINU
Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u INK Pula, predstavljen je program INK pod nazivom ''Kazališna zima u Istri''. Pod tim nazivom kriju se gostovanja kazališnih produkcija INK po cijeloj Istri. Tako će ove godine INK gostovati sa predstavom ''Blak'' u Umagu i Pazinu, dok će ''Mistero Buffo'' gostovati u Novigradu.

Ravnateljica INK Gordana Kaić Jeromela je naglasila: ''Ovo su prave prilike da se opravda naslov ''Istarsko'' u nazivu kazališne kuće INK, tako smo već priješnjih godina išli po Istri sa ''Škrtcem'', pa prošle godine sa predstavom ''Rinimo ga naprid''. Posebno mi je drago da ove godine imamo malo ozbiljniji tekst ''Blak'' Milana Rakovca u režiji Ines Pletikos, jer se nadam da će publika predstavu primiti odlično kao i ove prijašnje, koje su ipak malo više komedije.  Tu predstavu igramo u Umagu i Pazinu, jer je jedino u te dvije dvorane možemo igrati.''

Pročelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica istaknuo: ''Drago mi je što je INK izašao iz svoje zgrade, jer je i cilj istarske županija da kroz kulturu prezentira i istarske autore i istarske glumce i istarski dijalekt, a u INK Pula smo našli dobre partnere za promociju istarske kulture.

Valter Roša glumac koji igra monodramu Mistero Buffo naglasio je da je specifičnost dijalekta da dolazi iz naroda i dijalekt ne naučiš, već ga po njemu imaš u sebi. ''Mistero Buffo je simbioza lakog teksta i teških tema, snažan politički teatar i to je jedan sjajan tekst i razlog sto je autor Dario Fo postao nobelovac. Predstavu igram već pet godina i nikad mi ne dosadi.

Rade Radolović je na kraju zaključio da se predstava ''Blak'' veže za kvalitetan sadržaj i misli da će je publika sjajno primiti, kao što je recimo bila dobro primljena u Kopru.

Raspored:

23. veljače 2017. - Blak - Umag
24. veljače 2017. - Blak - Pazin
24. veljače 2017. - Mistero Buffo - Novigrad

(Dorijan Vrkljan/foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari