U Hrvatskoj je, od 9 sati ujutro, novozaražena 21 osoba

TRENUTNO JE U HRVATSKOJ ZARAŽENO 382 OSOBE
Nakon što je na jutrošnjoj presici Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrđeno 46 novozaraženih osoba, u popodnevnoj presici broj se popeo za još 21 osobu, ali to je i dalje sve u normali, kako kaže ministar Vili Beroš.

"Novozaraženih je 21 od 9 sati ujutro, ukupno 382. To znači da je današnje povećanje 67. To je još u okviru onoga što smo predviđali. Veseli me što je broj ozdravljenih 16 te su oni otpušteni. Naše mjere djeluju poput antibiotika i sve su bazirane na preporukama struke. Ja im vjerujem i preporučam svima vama da vjerujete struci.", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Ministar Davor Božinović zahvalio se Italiji, koja je i sama u vrlo teškoj situaciju, na donaciji od 26 samonapuhajućih šatora sa svom dodatnom opremom.

Ministar Božinović je posebno htio pohvaliti neke službe, pa je rekao:

"Činjenica je da su svi rodovi policije maksimalno angažirani, uključujući i kriminalističku koja vrlo učinkovito rješava sva pitanja kršenja zakona vezana uz ovu epidemiju, i ne samo to, nego i rješava pitanje ubojstva. I ne samo policija nego i druge službe. Prije sat, dva su me izvijestili kako je Državni ispektorat učinkovit ne samo po pitanju kršenja samoizolacije nego i kod kontroliranja cijena. Žao mi je što među nama postoje oni koji pokušavaju dodatno zaraditi na dječjim potrepštinama i najbitnijim namirnicama. Kad završi ova situacija, mi to nećemo zaboraviti.", kazao je Božinović.

Facebook komentari