U havariji nizozemskog teretnjaka ispao brod izgrađen u Puli - VIDEO

DVA BRODA IZ ŠIBENSKOG BRODOGRADILIŠTA JOŠ SE DRŽE NA PALUBI
Kako piše morski.hr, čini se da je s nizozemskog broda Eemslift Hendrika kojeg je zahvatilo nevrijeme na Sjevernom moru ispao jedan od brodova koje je ovaj teretnjak prevozio iz luke Rotterdam za Norvešku. Kako smo doznali, radi se o plovilu vrijednom oko 5 milijuna eura kojeg je isporučilo pulsko brodogradilište Tehnomont 10. ožujka, a ukrcanom na ovaj brod deset dana kasnije.

U novim video materijalima koje je u utorak objavila Norveška obalna straža, vidljivo je da jedno od plovila nedostaje na palubi teretnjaka specijaliziranog za prijevoz jahti i manjih brodova.

Podsjetimo, posada nizozemskog teretnog broda evakuirana je po olujnom nevremenu kod norveške obale u ponedjeljak, a brod je ostao plutati i zbog nestabilnosti mu prijeti potonuče.

Neki od 12 članova posade su skočili u more prije nego što ih je spasio helikopter, a drugi su spašeni direktno s palube.

Na našoj trećoj fotografiji vidite brod koji je izgrađen u Tehnomontu. A na video snimci se vidi da su neki od 12 članova posade skočili u ocean prije nego što ih je spasio helikopter, a drugi su spašeni direktno s palube. Video je objavio Norveški centar za koordinaciju spašavanja

(rex/Hovedredningssentralen Sør-Norge)

Video vezan uz članak

Facebook komentari