U Gradu Puli tvrde da je 72% prijedloga oporbe za Proračun usvojeno

OD 82 PRIJEDLOGA, USVOJENO 53, A 8 NIJE U INGERENCIJI GRADA
Na dnevnom redu sutrašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Pule je prijedlog Proračuna za 2020. godinu, a kao i svake godine, Grad Pula je prilikom kreiranja proračuna kao najvažnijeg dokumenta Grada uputio javni poziv svim političkim strankama, mjesnim odborima i vijećima nacionalnih manjina da dostave svoje prijedloge za Proračun 2020. godine.

Predstavnici svih oporbenih političkih stranaka (HDZ, SDP-HSU, Živi zid) u pulskom Gradskom vijeću dostavili su ukupno 82 prijedloga, od čega njih 8 nije u ingerenciji Grada, dok je njih 53, odnosno 72% prihvaćeno ili se već provode prema usvojenim programima u redovnom postupku iz djelokruga pod ingerencijom Grada.
 
U Gradu Puli tvrde da su s predstavnicima oporbenih političkih stranaka održani radni sastanci na kojima su svi prijedlozi razmotreni i obrazloženi.

"Važnim smatramo napomenuti kako su prošle 2018. godine prilikom izglasavanja Proračuna za 2019. godinu od ukupno 10 pristiglih amandmana oporbenih stranaka, 4 amandmana i usvojena." - kažu u Gradu Puli.

(rex)

Facebook komentari