U Galeriji C8 svečano otvorena izložba „Volim povijest“ VIDEO

IZLOŽBA ĆE BITI OTVORENA DO 17. VELJAČE 2020.
Izložba učenika osnovne škole Centar pod nazivom „Volim povijest“ privukla je veliku pozornost javnosti tijekom postave u prostorima škole kao i ovogodišnje Noći muzeja.

U želji da što veći broj posjetitelja vidi rezultat entuzijazma učenika i nastavnika škole, Galerija C8 Arheološkog muzeja Istre otvorila je svoja vrata i ugostila odabrane učeničke radove vezane za prapovijesno doba, stari i srednji vijek.

Otvorenju izložbe nazočila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci rekavši da je ponosna na učenike škole koji su pokazali da se može drugačije i da nastava može biti zabavna,a svojim su radom pokazali pravi način kako se voli grad u kojem živimo.

„Ova izložba nadilazi samo školsko gradivo, govorimo o građanskom odgoju, a učenici i učitelji zaista su zaslužili još ova dva tjedna koliko će izložba biti u ovom prostoru, da pokažu što su napravili“, zaključila je Puh Belci.

Ravnatelj Arheološkog muzeja Istra Darko Komšo rekao je da izložba na zanimljiv, dječji i zabavan način, kroz anegdote, prikazuje povijest na jedan drugačiji način.“Dobro je prezentirati ovu izložbu građanima i kroz muzejski prostor da se vidi kako se može voljeti svoj grad i zavičaj. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u postavljanju ove izložbe, djeci, roditeljima, nastavnicima, djelatnicima muzeja - ovo je pravi način za vraćanje duga prema zajednici“ zaključio je Komšo.

Ravnateljica škole Centar Loreta Ribarić zahvalila je Gradu Puli i Arheološkom muzeju Istre na podršci i pruženoj mogućnosti nastavka projekta i izvan škole. „Izložba je stvorena kroz nastavu te su djeca zaista puno dobila – naučili su povijesne činjenice kroz zabavu i igru, i to je najvažnije“ rekla je Ribarić napomenuvši da je rad na izložbi trajao dvije školske godine.

Od 6. do 17. veljače građani će moći svakodnevno posjetiti izložbu, a od 16,00 do 17,00 sati posjetitelje će voditi mali kustosi - učenici škole od kojih su Marija Macan i Fabijan Kiza i preisustvovali otvaranju izložbe. Izložba „Volim povijest“ osmišljena je kao interaktivan prikaz prošlosti i povijesnih činjenica, kroz makete, modele i igre u kojoj sudjeluju i sami učenici. Cilj izložbe je popularizacija povijesti i poticaj kreativnom radu, a koordinatorice projekta su Sonja Perković, Borka Sladonja i Ina Delić.

(FOTO I VIDEO Dorijan Vrkljan)

Video vezan uz članak

Facebook komentari