U Dvorani bolnice Prim.dr. Martin Hortvat u Rovinju Movember party

DOĐITE 19.STUDENOGA U 19.00 SATI !
U subotu, 19. studenoga 2016. s početkom u 19 sati u dvorani (palestri) Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Prim. dr. Martin Horvat u Rovinju organizirati će se Movember party, na kojem će se predstaviti inicijativu za osnivanje udruge Movember u Hrvatskoj.

Movember pokret – fondacija osnovana je 2003.u Australiji, aktivna je u 21 zemlji svijeta, a svrstana je među 100 najvećih nevladinih, neprofitabilnih udruga i financira 1200 važnih projekata. Sama riječ Movember nastala je od engleskih riječi moustache 'brkovi' i November'studeni'.

Movember pokret – fondacija globalna je javnozdravstvena inicijativa koja okuplja velik broj muških poklonika koji su tijekom mjeseca studenoga na zabavan i zanimljiv način i kroz pokazivanje svoje osobnosti voljni prihvatiti izazov – puštanje brkova – u znak potpore inicijativi koja želi ukazati na važnost borbe protiv tumora prostate i testisa te psihičkih poremećaja kod mlađih muškaraca i na taj način podići svijest o bolestima muškaraca modernoga doba.

Movember potiče muškarce da barem jednom godišnje otiđu na pregled, da usvoje zdravije životne navike i progovore o zdravstvenim problemima s bližnjima, osobito kako bi se informirali o povijesti bolesti unutar svoje obitelji.

Moto Movember pokreta – fondacije jest – Promijenimo lice muškoga zdravlja!

Naši očevi, braća, prijatelji, partneri suočavaju se s ovom zdravstvenom krizom, a da se o tome malo ili ništa ne zna i ne govori... Nažalost, ne možemo si priuštiti luksuz da o tome ne govorimo!!!

Pomoći muškarcima da žive zdravije, sretnije i duže misija je Movember pokreta –fondacije.

Tumor prostate najčešći je tumor kod muškaraca. Bolest je to mladih muškaraca između 15 i 40 godina. Psihički se pak poremećaji vrlo često ne liječe i rezultiraju samoubojstvom (u Hrvatskoj se godišnje ubije gotovo 500 muškaraca!).

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate program koji je iznimno bogat i zanimljiv i na taj način podržite ovu vrijednu inicijativu.

U ime inicijative Movember pokreta – fondacije dr. Predrag Mamontov

(REX)

Facebook komentari