U Dnevnom boravku Rojc održano je predavanje Naike Dapiran

PREDAVANJE NA TEMU: JESMO LI U KONTAKTU I SA SVOJOM AUTENTIČNOŠĆU?
U Dnevnom boravku Rojc održano je predavanje Naike Dapiran o Integrativnoj tjelesno-orijentiranoj metodi osobnog razvoja, na temu: ''Jesmo li u kontaktu sa sobom i sa svojom autentičnošću?''.

Prisutni su se upoznali s Integrativnom tjelesno-orijentiranom metodom koja čovjeka sagledava kao cjeloviti sustav, sazdan od nekoliko međusobno povezanih razina.

Istraživano je sljedeće:

- Koje su razine našeg sustava i jesmo li u kontaktu s njima?
- Postoji li razina s kojom nemamo kontakt? Zašto? Što ćemo morati osjetiti ako se povežemo?
- Koje su dobrobiti povezanosti sa sobom i kako je to povezano s našom autentičnošću?

Integrativna tjelesno-orijentirana metoda, uz standardne psihoterapijske principe, u svom pristupu koristi ekspresivni rad tijelom kako bi oslobodila potisnute osjećaje zapele u našem mišićnom oklopu. Na taj način dolazi do emocionalne ekspresije i pražnjenja davno zaboravljenih osjećaja iz našeg sustava.

U integrativnom terapijskom radu koristi se kontakt, pokret, glas i disanje. Ova četiri aspekta u terapijskom procesu vrlo brzo otvaraju mogućnost da, osim osjećaja rasterećenja i pokrenutog protoka u sustavu, osoba dođe u doticaj s autentičnim dijelom sebe.

O predavaču:

Naike Dapiran rođena je 1982. godine u Puli, gdje stječe osnovno i srednje glazbeno obrazovanje. Diplomski studij flaute završava 2004. godine, a u Parizu usavršava znanja i vještine kroz godinu dana. Od 2010. godine radi kao profesor flaute u Glazbenoj školi Ivana Matetića – Ronjgova Pula.
 
Iskustvo u radu s djecom i tinejdžerima te želja za vlastitim osobnim razvojem bili su inspiracija za daljnje istraživanje, stoga 2014. godine upisuje četverogodišnju edukaciju u Centru za integrativni razvoj u Zagrebu, koji je kao punopravni član Europske asocijacije tjelesno-orijentiranih psihoterapeuta (EABP) jedinstven u Republici Hrvatskoj.

Po završetku edukacije, u  lipnju 2018. osniva privatnu praksu ''Teraintegra'' uz podršku i asistenciju Istarske razvojne agencije.
Osim individualnog rada s klijentima djeluje i kao organizator predavanja i iskustvenih radionica na teme osobnog razvoja.

(rex/foto Elvis Malagić)

Facebook komentari