U Dječjem vrtiću Vrtuljak Marčana obilježen Dječji tjedan

DJEČJI TJEDAN OBILJEŽEN UZ RAZNE IGRE, BICIKLIJADU, GOSTE...
U Dječjem vrtiću Vrtuljak Marčana i ove godine obilježen je Dječji tjedan. Putem raznovrsnih likovnih, istraživačkih aktivnosti i raznih igara naglašavala se ljubav i prijateljstvo među djecom.

Likovne aktivnosti sadržavale su ocrtavanje dječjeg lika na velikom formatu papira sa ciljem razvijanja pojma o sebi. Kroz različite igre prijateljstva razvijalo se međusobno povjerenje, djetetova uspješnost i vještine. Poruke prijateljstva i ljubavi slale su se i morskih putem, kao poruke u boci.

Kao i do sada nastojalo se poticati što veću suradnju sa roditeljima djece koji su uključeni u svakodnevni život i uvijek se rado odazovu na suradnju u sportskim i drugim aktivnostima. Ovog petka ravnateljica Klara Lukašić Buić zajedno sa svojim odgojiteljicama organizirala je biciklijadu pa su se roditelji odazvali pozivu da svojoj djeci donesu bicikle za stariju dobnu skupinu i guralice za mlađu dobnu skupinu. Neki su sudjelovali i kao gledatelji. Na biciklijadi sudjelovao je i Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško koji je zajedno sa djecom vozio biciklu, a na kraju i počastio djecu fritulama i ostalim slasticama i napitcima.

U aktivnosti se uključio i DVD Marčana koji je prezentirao vježbe gašenja požara. Djeca su se upoznala sa vozilima, uniformom vatrogasca i sredstvima za gašenje požara. U poligonu kojeg su
postavila mladež DVD Marčana sudjelovala su i djeca.

(rex)

Facebook komentari