U četvrtak Dan otvorenih vrata PU istarske i Policijske akademije

POZIVAJU SE ZAINTERESIRANI ZA ZANIMANJE POLICAJAC
Policijska uprava istarska, u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom ''Josip Jović'', organizira promotivnu aktivnost, s ciljem privlačenja što većeg broja zainteresiranih kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka 2018./2019. godine.

U četvrtak, 15. ožujka, s početkom u 10.30 sati, na prostoru Sportskog centra Mirna (Pattinaggio) u Marulićevoj ulici u Puli, predstavnici policije organizirat će Dan otvorenih vrata, na kojem će se predstaviti razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Prisutni će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenog psa pri detekciji predmeta te policijskih demo timova, koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem, primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina. Djelatnici kriminalističke tehnike prezentirat će okupljenima obavljanje očevida prilikom ubojstva te metode otkrivanja i izuzimanja različitih otisaka i tragova. Budući da je aktivnost primarno namijenjena mlađim osobama koje žele postati policajci, svi zainteresirani moći će isprobati i postavljeni poligon te provjeriti svoju razinu tjelesnih i motoričkih sposobnosti potrebnih za upis u policijsku školu. Razgledavanje policijske opreme i druženje s predstavnicima policije trajat će do 13 sati.

Pozivamo sve građane da posjete Dan otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova, a kojim se traži 600 mladih policajaca. Posebno pozivamo nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u četverogodišnjem trajanju. Natječaj će biti otvoren do 6. srpnja, a polaznicima su osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada te siguran posao nakon završetka školovanja, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Prijavi se na natječaj i postani pravi heroj naših ulica – postani policajac!
(Rex)

Facebook komentari