U centar Istre na 2. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera

JEŽENJ KOD PAZINA, NEDJELJA, 10.11.2019.
Giant MTB Zimska liga Istre i Kvarnera ide dalje prema drugom ovosezonskom kolu koje će se održati u samom centru Istre, mjestu Ježenj kod Pazina. Utrka XC Ježenj i domaćini BK MTB Istra Pazin će kao i prethodne godine biti domaćini XC Županijskog Prvenstva ali i finalno kolo Istarskog MTB Kupa čija su se kola održavala kroz cijelu 2019. godinu u XC/XCO i XCM/XCP disciplinama. Da li je za dolazak potrebno više od 3 dobra razloga? :)

Kružna staza u obliku XC Cross country u dužini od cca 2680m biti će označena strelicama i trakama na mjestima promjene smjera. Inače prolazi po šumskim putevima, šumskim stazama i po nešto malo asfalta gdje se nije mogao izbjeći. Dječija utrka će se voziti po posebno složenoj stazi s dužinom kruga od 350m.

Prijave na licu mjesta počinju od 10:00 sati i traju do 11.45h. Za povoljniju kotizaciju od 50.00 kn potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 pred utrku i to putem linka http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_2kolo_prijave jer inače na dan utrke prijava iznosi 70.00 kn. Startni broj u iznosu od 20,00 kn plaćaju svi natjecatelji te broj vrijedi za sva kola lige uz plaćanje kotizacije za pojedino kolo. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa.

Trajanje pojedinih utrka ovisi o konfiguraciji terena tako da dječije utrke mogu trajati u rasponu 5 do 15 minuta dok će odrasli u glavnoj utrci voziti od 50 minuta pa sve do sat i deset dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu ali manji broj krugova nego stariji natjecatelji. Napomenimo da na glavnoj utrci zvono zvoni natjecateljima kada kreću u zadnji krug!

Start dječje utrke se može očekivati od 12:00 h dok se start glavne utrke po dobrom starom običaju očekuje oko 12:26 h. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca. Nakon utrke svim sudionicima je osigurana okrijepa te se nakon okrijepe pristupa proglašenjima najbržih gdje će se proglasiti najbolji po kategorijama Zimske lige te nakon toga i najbolji u Županiji za 2019 godinu kao i najbolji u Istarskom Kupu za 2019. godinu.

Za Županijsko prvenstvo Skupština BSI je donijela odluku da na Prvenstvu za najbolje mogu konkurirati svi licencirani vozači istarskih klubova i sa prebivalištem izvan Istarske Županije, svi nelicencirani vozači istarskih klubova sa prebivalištem u Istarskoj Županiji te svi nelicencirani i ne članovi klubova sa prebivalištem u Istarskoj Županiji.

Nije naodmet napomenuti da će ovo kolo kao i svako drugo kolo Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera podržati GIANT Hrvatska koji daruje najsretnije natjecatelje svojim poklon bonovima. Pored Gianta uz nas je od ove sezone i još jedan partner koji donosi #zdravizalogaj u našu ligu a to su First in the Raw - sirove orašasto-voćne pločice koje će mnogi natjecatelji moći i isprobati (ukoliko već nisu imali prilike)!

Više o GIANT MTB zimskoj lizi Istre i Kvarnera te kako sudjelovati u njoj možete saznati na FB stranici http://www.facebook.com/mtb.zimskaliga/ gdje možete pronaći mnoštvo informacija u svezi utrka pa tako i ove utrke drugog kola. Detaljnije o svakom kolu možete pronaći u kreiranim eventima a raspise i druge tehničke detalje također možete nači i kod našeg partnera http://www.prijavim.se - na stranicama za prijave.

FB stranica: http://www.facebook.com/mtb.zimskaliga/
Prijave: http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_2kolo_prijave
Fotografije u prilogu teksta su s prošlogodišnjeg kola otvaranja Zimske lige u Ježenju.
Video s prošlogodišnje utrke u Ježenju: Bojan Horvat (BK Poreč) - https://www.youtube.com/watch?v=U8AFRihxhvQ

Dakle, nedjelja 10.11.2019. Ježenj kod Pazina - 2. kolo Giant MTB Zlik, XC Prvenstvo Županije 2019 i finale Istarskog Kupa za 2019. godinu.

Vidimo se u Ježenju!

(REX)

Facebook komentari