Turneja ‘Dobra energija’ dolazi u Pazin potom i u Poreč

ZELENA ENERGETSKA ZADRUGA ODRŽAT ĆE RADIONICU 15. RUJNA U POREČU, 16.9. U PAZINU
Od 7. do 18. rujna 2020. Zelena energetska zadruga kreće na putovanje Hrvatskom tijekom kojeg gradovima i građanima pomaže razumjeti i iskoristiti potencijal obnovljivih izvora energije. U dva tjedna putovanja posjetit će čak 10 gradova na kontinentu i obali, te se pobrinuti da saznate sve što vas zanima o pokretanju energetske revolucije u vašem domu i lokalnoj zajednici.

U ZEZ-u vjeruju da za snažniji iskorak prema obnovljivim izvorima energije i održivoj budućnosti treba djelovati zajedničkim snagama. Zato program turneje Dobra energija obuhvaća sve – gradove, građane, predstavnike udruga, poduzeća i drugih organizacija. Na taj način žele osigurati da svaka lokalna zajednica realizira projekte, ideje i poslovne modele prilagođene njenim potrebama i posebnostima.

U Grad Poreč dolaze u utorak, 15.09.2020. kada će se sastati s ključnim lokalnim dionicima kako bi im pomogli detektirati mogućnosti i oblikovati projekte obnovljivih izvora energija u njihovom grad kroz radionicu Future radar. Cilj radionice je definiranje vizije Grada Poreča u kontekstu klimatsko neutralnog grada, te promjena i akcija koje bi dovele do ispunjavanje te vizije.

U jutarnjim satima, građani će imati priliku pridružiti se na informativnom štandu gdje će dobiti informacije kako postaviti solarne panele na svoje krovove, udružiti se sa susjedima u energetsku zadrugu i sudjelovati u velikim solarnim projektima u Hrvatskoj.

Vrijeme Trajanje Aktivnosti Kratki opis
09:00 – 09:30 30 min

Press konferencija za medije

Svečano potpisivanje Deklaracije o dobroj energiji

Foaje Pučkog otvorenog učilišta Poreč (Narodni trg 1)

Promocija turneje ‘’Dobra energija’’

Grad Poreč – primjer dobre prakse

‘’Zeleni projekti’’ Grada Poreča

    s građanima  
9:00 – 12:00 3 sata Informativno/promotivni štand Dobra energija Interaktivni edukativno/promocijski sadržaj te rad s građanima s fokusom na temu sunčane elektrane za kućanstva

 

Grad Pazin će u srijedu 16. rujna biti domaćin prve nacionalne turneje "Dobra energija". U sklopu turneje će na glavnom gradskom trgu u vremenu od 9 do 12 sati biti postavljen informativno/promotivni štand s edukativno/promocijskim sadržajem na temu sunčane elektrane za kućanstva. Posjetitelje će kroz cijeli proces voditi stručnjaci iz Zelene energetske zadruge.

(Rex)

Facebook komentari